Batman: Caballero Blanco

Un elegant Jack Napier entra a l’Arkham Asylum on demana ajuda a un Batman encadenat a una cel·la. Amb aquesta potent introducció, Sean Murphy comença una història on el Cavaller Fosc es converteix en l’enemic número u de Gotham i el Joker en el salvador de la ciutat.

La història es desenvolupa al llarg de vuit números que ens presenten un Batman obsessionat a atrapar el Joker, fins al punt de traspassar tots els límits, arribant a posar en perill vides d’innocents i un Joker que aconsegueix fer front a la seva bogeria  gràcies a un medicament experimental i que decideix començar una croada en contra en Batman i la impunitat amb la qual ha viscut durant molts anys gràcies a la col·laboració de la policia de Gotham. Una premissa potent que dóna la volta al que estem acostumats arribant a resultar lleugerament incòmode per algunes reaccions del cavaller emmascarat.

Murphy té el control total del projecte, creant la història i fent-se càrrec del dibuix i deixant el color a Matt Hollingsworth. L’autor de Punk Rock Jesus dóna el seu estil propi a la història amb un dibuix recarregat i caòtic però en cap cas incomprensible però també amb diàlegs feixucs i, massa sovint excessius. L’estil de dibuix de Sean Murphy pot desconcertar una mica durant les primeres pàgines però, ben aviat, t’adones de la riquesa dels seus detalls i la potència de les seves composicions.

La història es va desenvolupant amb un crescendo que et manté atrapat número rere número. Personalment només perd força quan la personalitat del Joker s’imposa a la de Jack Napier. La transformació es fa estranya a l’implicar un canvi físic a més del psicològic; una llicència que es pren Murphy per remarcar la diferència entre els dos protagonistes però que és una mica desconcertant.

L’autor s’aprofita de situar aquesta història a l’elseworld de Batman per fer un homenatge a la història del personatge a través dels vehicles més icònics. Així doncs dins del còmic trobem des del batmòbil de la sèrie d’Adam West al de Christopher Nolan. També ens recupera la Harley Quinn més clàssica gràcies a un gir de guió que arriba a resultar totalment creïble i que també aprofita per crear un nou enemic conegut com a Neo Joker i que es convertirà en l’enemic principal de la sèrie.

Una història molt recomanable que us farà veure en Batman d’una manera diferent.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda