Doble hombre muerto

Mafiosos, conspiracions o policies corruptes formen part de Doble hombre muerto, la primera novel·la d’en Bernat Costa que s’emmarcaria dins el gènere de novel·la negra si no fos pel component fantàstic, surrealista i esbojarrat que l’autor dóna la història i converteix el llibre en inclassificable. Als elements clàssics del gènere, en Bernat hi afegeix el seu estil personal.

En Dante fa anys que treballa fent de doble oficial d’en Johnny Depp. La seva obsessió l’acaba portant a ser incapaç de separar la seva personalitat de la de l’actor. Després de passar un temps en una institució mental, descobreix que hi ha una conspiració per fer passar el seu cadàver pel de l’actor.

Per la seva primera aventura literària, en Bernat s’ha decidit per un tema que coneix a fons i amb el que es pot sentir còmode. La seva experiència al llarg dels anys com a doble oficial i actor, barrejats amb la seva cultura literària i cinematogràfica són el caldo de cultiu d’aquesta divertida i entretinguda història. Diuen que els autors utilitzen experiències personals per nodrir els seus personatges, en aquest cas no m’és difícil imaginar en Bernat en algunes de les situacions que viu el seu protagonista.

Doble hombre muerto és entreteniment i diversió. Els personatges són pur cinema dels anys 80, igual que les seves accions i reaccions. De la mateixa manera que ha traslladat la història al paper ho hauria pogut fer amb imatges en una pel·lícula. En Bernat omple la seva història de moments trepidants, convertint els seus personatges en herois d’acció al més pur estil La núvia de Tarantino o amb gàngsters inspirats en El Padrino de Coppola. La cultura cinematogràfica d’en Bernat és part indivisible de la seva novel·la amb referències constants, algunes subtils, d’altres no tant, a clàssics del setè art. Potser no guanyarà mai el premi Sant Jordi, el Josep Pla o el Planeta però us puc assegurar que us ho passareu molt més bé que amb moltes que si ho han fet.

És una novel·la ràpida que es llegeix amb facilitat però també d’aquelles que t’atrapa i no pots deixar de llegir. Esperem que les aventures d’en Dante no acabin aquí.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda