IV nombres

Marta Cañigueral debuta amb ‘IV nombres’ una novel·la negra que atrapa des de la primera pàgina fins a desembocar en un impactant final.

L’argument de la novel·la es divideix en dues històries que avancen de forma paral·lela i creen aquesta barreja de novel·la negra amb thriller que funciona perfectament a mesura que avancen les trames. Les dues línies argumentals giren al voltant de l’Octavia Cid, una experta en cultura medieval, que s’ha d’enfrontar a la mort d’un familiar i els secrets que comportarà el descobriment d’uns documents mentre col·labora en una investigació policial per aturar un assassí en sèrie que utilitza mètodes de tortura medieval.

IV nombres és una novel·la que costa deixar gràcies als seus capítols curts, frases ràpides i idees clares. El pensament de seguir un capítol més sempre hi és quan acabes l’anterior. La Marta Cañigueral té molt clara quina història vol explicar i no s’entreté amb trames de farciment més enllà de les estrictament necessàries per fer avançar la història o per entendre millor els personatges. També en la descripció dels personatges, les seves emocions i motivacions, l’escriptora utilitza aquestes frases curtes i directes que ens van presentant els protagonistes a mesura que avança la història.

Com a gironí m’encanta que IV nombres estigui ambientada a Girona, reconèixer els carrers de la teva ciutat en una història sempre és un plaer però aquest punt seria l’única crítica (constructiva, espero, que no tot poden ser elogis) que li faria a la novel·la. L’autora remarca molt els carrers i les localitzacions de la ciutat on passen els fets però els mancaria una descripció per ajudar a situar el lector. Personalment no em costa visualitzar els espais però pels que no coneguin Girona poden agrair-ho.

En tot moment la novel·la desprèn un aire cinematogràfic que la fan totalment adaptable al mitja audiovisual. IV nombres és un llibre però hauria pogut ser perfectament el guió d’una pel·lícula. L’estructura, la trama i el desenllaç final tenen l’estil característic dels grans thrillers cinematogràfics.

IV nombres demostra que el síndrome de l’impostor no té cabuda en la mentalitat de Marta Cañigueral i que ha vingut per quedar-se i que aquesta no serà l’última vegada que sentirem a parlar de l’Octavia Cid.

El llibre el podeu trobar en algunes llibreries gironines i a Amazon. Us deixo l’enllaç a Amazon que si escriure un llibre és difícil, encara ho és més vendre’l.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda