Ring Fit Adventure

Una de les coses que més podem trobar a faltar aquests dies de confinament és fer exercici. Són moltes les rutines que podem trobar per internet però sovint costa trobar la motivació per posar-s’hi. Avui us porto una proposta molt interessant que uneix videojocs amb activitat física.

Nintendo fa anys que busca una fórmula que uneixi videojocs amb exercici físic i trenqui l’estereotip del gamer sedentari. El primer intent va ser l’any 2012 amb Wii Fit, un joc d’activitats físiques que es realitzava sobre la Wii Balance Board (accessori indispensable per jugar). Wii Fit va ser un èxit de vendes però seguia sent un recopilatori de rutines. L’evolució del Wii Fit es va presentar aquest 2019 per la Nintendo Switch sota el nom de Ring Fit Adventure. Aquesta vegada Nintendo aconseguia combinar a la perfecció rutines físiques amb una aventura amb tocs de RPG. Per ser justos Microsoft també ho va intentar amb Kinect Adventures però les necessitats d’espai del Kinect anaven en contra la proposta.

Ring Fit Adventure incorpora dos accessoris indispensables. Per un costat tenim el Ring-Con, un anell flexible de plàstic dur que tindrem a les mans i on s’adhereix un dels Joy-Con i el Leg-Strap, una cinta que es lliga a la cama i on s’incorpora l’altre Joy-Con. Amb l’ajuda d’aquests dos complements el joc interpreta els nostres moviments i els trasllada a pantalla.

El joc ens convida a posar-nos a la pell d’una jove atleta que entra en contacte amb un anell intel·ligent que li demana ajuda per derrotar un malvat drac fanàtic del culturisme anomenat Dragaux. Aquesta simple premissa ens convida a moure’ns per un món ple de nivells on haurem d’utilitzar l’anell de diferents formes per esquivar obstacles i derrotar enemics en combats per torns al més pur estil Final Fantasy.

A mesura que el joc avança, el jugador aconsegueix nous moviments que pot anar escollint per enfrontar-se als enemics. Per evitar la repetició excessiva d’un únic exercici, el joc proposa una diferenciació per colors segons la part del cos a la qual va dirigida l’exercici i el mateix fa amb els enemics convertint-los en més o menys resistents a certs atacs, cosa que ens obliga a variar constanment d’activitat. Pot semblar una tonteria però us garanteixo que al final de la sessió estareu força cansats.

Aquest mode aventura és el més llaminer i serveix per atraure a tots aquells petits o grans que necessitin una motivació extra per fer exercici. Si no necessiteu aquesta motivació però tampoc teniu ganes d’anar als vídeos de Youtube, el joc ofereix una opció de joc lliure i una de minijocs. Evidentment, Ring Fit Adventure està pensat per mantenir una rutina suau d’exercicis, no va destinat a qui estigui buscant grans exercicis de força.

Ring Fit Adventure va ser un dels jocs més venuts per Switch en el seu llançament. La crisi del Coronavirus n’ha fet pujar la demanda, esgotant les existències i fent pujar el preu. De sortida es podia trobar a un 70-80€ en funció de l’establiment, ara mateix el seu preu ronda els 200€. Si el teniu aprofiteu per treure-li la pols i passar l’estona aquests dies d’estar tancats a casa, si esteu pensant a comprar-lo, espereu que acabi la crisi i feu-ho a un preu raonable.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda