Spiderman. Matanza máxima

Cada vegada que parlo de còmics de Spiderman amb un dels meus millors amics es reafirma en què Matanza máxima és la millor saga de l’heroi aràcnid que ha llegit mai, així doncs no és d’estranyar que quan el vaig veure a la llibreria em fos impossible resistir la temptació. No m’atreveixo a dir que és de les millors sagues de l’home aranya però us puc assegurar que s’ha fet un lloc entre les meves preferides.

Cletus Kasady aconsegueix fugir de la presó on estava tancat gràcies al simbiont de Matanza que estava ocult a la seva sang. Junt amb Grito, el Demoduende, Carroña i en Doppelganger començen un regnat de terror a Nova York. Spiderman farà equip amb Capa y Puñal, Gata Negra, Morbius, el Vigilante Nocturno, Estrella de Fuego, el Capità America i Venom per combatre’ls.

Matanza Máxima es va publicar l’any 1993 en 14 entregues que es van anar repartint entre les diferents col·leccions de Spiderman que hi havia en aquella època. El primer número va publicar-se al Spiderman Unlimited #1 i la resta es van anar repartint entre les col·leccions Spiderman, Web of Spiderman, The Amazing Spiderman i The Spectacular Spiderman. El número 14 correspon a la segona entrega de Spiderman Unlimited. Va ser escrita per Tom DeFalco, J.M. DeMatteis, Howard Mackie, David Michelinie Terry Kavanagh i il·lustrada per Sal Buscema, Mark Bagley, Saviuk Alex, Ron Lim i Tom Lyle. Tota la col·lecció manté un bon nivell argumental i de dibuix amb l’excepció de les entregues il·lustrades per Sal Buscema que deixen molt a desitjar. El dibuix de Buscema és molt irregular i fluix amb comparació amb la resta. El mateix passa amb l’argument que manté un gran nivell amb l’excepció de la primera resolució del conflicte on apareix un estrany aparell que projecta bones sensacions i no acaba de lligar amb el to de la col·lecció.

El fil argumental principal és la destrucció provocada per Matanza i la seva família disfuncional però també ens presenta diversos conflictes que afecten l’heroi aràcnid. A Matanza Máxima es mostra d’una manera clara i molt dura els problemes que provoca a Peter Parker ser Spiderman i els conflictes que viu amb la Mary Jane Watson. Al mateix temps també vivim el conflicte moral que li provoca aquest enfrontament amb Matanza i fins on és capaç d’arribar per aturar-lo. Uns conflictes que enriqueixen la trama principal i ajuden a fer créixer psicològicament el personatge.

Una bona saga que enganxa i ens regala moments molt intensos que marquen la història de l’heroi aràcnid. Si en teniu l’oportunitat, no us deixeu perdre aquestes 14 entregues que podeu trobar en format recopilatori.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda