The wolf among us

El primer videojoc que vaig comprar per PC va ser Indiana Jones and the fate of Atlantis, una magnífica aventura gràfica de 8 bits del 1992 on controlaves l’Indiana Jones en una aventura totalment original. Aquella primera època gamer la vaig centrar en les aventures gràfiques. Maniac Mansion, Monkey Island (els dos primers), Day of the Tentacle o Hand of Fate són exemples dels jocs que omplien les meves estanteries. Lluny estaven encara els shooters, RPGs o sandbox, el sistema SCUMM era el rei.

Amb el pas dels anys, la irrupció de nous gèneres i l’aparició de les consoles de sobretaula, les aventures gràfiques han anat caient en l’oblit. El sistema de controls estava pensat en origen pels ordinadors i l’adaptació al comandament d’una consola era, per dir-ho finament, complicat. Algunes empreses s’han atrevit a traslladar l’esperit de les antigues aventures gràfiques a una nova generació de jugadors de consola però poques ho han aconseguit com Telltale Games. L’empresa s’ha dedicat a reinventar el sistema de les aventures gràfiques per fer-les més atractives pel públic modern però sense perdre l’essència original.

The wolf among us forma part d’aquest estil de jocs i és un dels últims que he jugat i no em puc estar de recomanar-lo, tot i reconèixer que no és un estil de joc per tots els públics.

L’aventura es basa en el còmic Fables de Bill Willingham i se centra en les aventures dels personatges clàssics dels contes (Llop ferotge, Blancaneus, Bella, etc.) que es veuen obligats a deixar el món de fantasia per exiliar-se a Nova York. En el videojoc agafes el paper del Llop ferotge (Bigdy Wolf), el comisari del Barri Fàbula, que és l’encarregat d’investigar un seguit d’assassinats que estan ocurrent al barri.

Abans he comentat que The wolf among us no és un videojoc per tots els públics i em baso més en la mecànica que en l’argument per justificar-ho. Telltale ha adaptat la mecànica de les antigues aventures gràfiques a les consoles i ha convertit els seus jocs en pel·lícules interactives on l’usuari decideix com avança l’aventura en funció de les seves decisions. The wolf among us no és un joc frenètic ni trepidant – excepte en alguns moments – però és un magnífic treball narratiu on el jugador s’ha de deixar emportar per una història digne del millor cinema negre i actuar segons la seva consciència en la presa de decisions. Hi ha gent que troba avorrits aquests tipus de jocs, jo els trobo fascinants. Per sort, igual que en el cinema, en el món dels videojocs hi ha gèneres per acontentar a tothom.

Per tots aquells que gaudiu caçant tots els logros o els trofeus podeu afegir The wolf among us a la vostra llista, aconseguir el 100% del joc només requereix una partida i la repetició d’uns quants episodis.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda