What remains of Edith Finch

Els videojocs fa molts anys que han transcendit l’entreteniment i l’espectacle visual per convertir-se en un nou mitjà d’explicar històries. N’hem vist exemples espectaculars com Heavy Rain, Until Dawn o el més recent Detroit, on el joc es desenvolupa a partir de les decisions del jugador, molt a l’estil dels llibres de Tria la teva aventura. What remains of Edith Finch va més enllà i es limita a explicar la història sense donar al jugador la capacitat de modificar-la. És un medi narratiu com seria un llibre o una pel·lícula però en un suport diferent i totalment immersiu. A What remains of Edith Finch ens explica una història al mateix temps que l’estem vivint.

L’últim membre de la família Finch arriba a la casa familiar. A mesura que revisi les habitacions anirà descobrint la història dels seus avantpassats.

What remains of Edith Finch està desenvolupat per Giant Sparrow i distribuit per Annapurna Pictures que ja tenia en el seu catàleg un joc similar anomenat Gone Home. Aquest és el segon joc desenvolupat per la companyia independent amb seu a Santa Mónica i, com ja vam veure en el seu treball anterior, posen la història per davant de tot.

Ens trobem davant un joc en primera persona on el jugador només es mou, interactua amb certs objectes i poca cosa més. Per donar més sensació de realisme és necessari acompanyar alguns dels gestos del personatge amb moviments del stick però sense arribar a l’extrem del Heavy Rain. L’apartat visual del joc és senzill però no representa un problema. Hem vist jocs visualment impactants que estan totalment buit de contingut i en el cas del What remains of Edith Finch passa tot el contrari. La bellesa de la història et fa oblidar la simplicitat de les imatges.

What remains of Edith Finch és un joc pensat per a tots aquells que ens agrada que ens expliquin històries. Qui busqui un videojoc convencional quedarà decebut. També és un joc que impacta emocionalment amb algunes històries especialment dures que deixen el cor encongit. El desconcert del principi va convertint-se en una barreja d’amor i tendresa a mesura que es van succeint les històries i anem coneixent el passat i el present de la família Finch.

Un joc preciós que va més enllà de l’experiència de jugar.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda