10000 km

Una pel·lícula es pot comparar amb preparar un bon àpat. Necessites uns bons ingredients, barrejar-los en la proporció ideal i tenir unes bones mans per preparar-ho tot. Si tots els elements són de qualitat, et surt un menjar exquisit, si algun d’ells falla però algun altre sobresurt tenim un àpat correcte i si tots són de baixa qualitat millor agafar la cartera i sortir a sopar fora. 10000 km de Carlos Marques-Marcet es situaria en el segon grup, té algun ingredient excel·lent però d’altres fan perdre punts al resultat final.

Fitxaprincipal

Direcció: Carlos Marques-Marcet
Actors: Natalia Tena i David Verdaguer

Duració: 99 minuts
Gènere: Drama

Puntuació: 6,5/10

La història és senzilla i efectiva, una parella que volta la trentena viu en un tranquil pis de Barcelona. Com totes les parelles tenen els seus alts i baixos (cosa que veiem en un magnífic pla seqüencia abans dels crèdits inicials) però estan decidits a tirar-ho endavant i tenir un fill en comú. Tot es complica quan ella accepta un treball d’un any a Los Angeles i la relació s’ha de mantenir a distància. Com veieu no és l’argument més original del món però permet explicar una història íntima amb els mínims recursos possibles (en realitat amb prou feines sortim dels dos apartaments de la parella).

La direcció tampoc s’escapa d’uns alts-i-baixos molt sorprenents, ja us he comentat el magnífic pla inicial que podem discutir tant com vulgueu si es tracta d’un pla seqüència de veritat o n’hi hem de dir d’una altra manera. El millor que podem fer és seure, callar i gaudir-lo. Però després trenca el ritme amb plans allargats fins a l’extenuació sense més motiu que voler donar aquest toc de cinema independent que s’escapa de les regles establertes (si hi ha algun altre motiu que algú me l’expliqui).

imatge

Si arribats a aquest punt tot sembla tirant a regular, on és l’ingredient secret que diferencia la recepta? Doncs no és altre que els dos protagonistes. Natalia Tena (Game of Thrones) i David Verdaguer omplen en tot moment la pantalla amb la seva actuació. Només per gaudir del seu treball ja val la pena anar al cinema. Els dos actuen amb una complicitat i naturalitat que compensa la resta d’element de la pel·lícula. És una llàstima que la resta d’ingredients no estigui al nivell de la seva actuació o estaríem parlant d’una grandíssima pel·lícula.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda