Acocollona’t 2016

Des de l’any 2011 que de finals d’octubre a principis de novembre Girona no només és terra de Fires i castanyes, també és època de cinema i terror.

Des d’avui 28 d’octubre fins al 6 de novembre tindrà lloc la sisena edició de l’Acocollona’t, el Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona que, contra vent i marea segueix tornant any rere any i, el més complicat encara oferint més oferta que l’any anterior.

Aquest any el festival s’omple de projeccions de curtmetratges de gènere de terror o fantàstic, xerrades, concursos i la ja tradicional Zombie Walk pel centre de Girona.

El festival arranca aquest 28 de novembre a dos quarts de nou del vespre als cinemes Albeniz Plaça amb la projecció de curts fora de concurs entre els que està inclòs Jugant amb la mort del casal d’estiu “Cinema i… Acció” que es va fer aquest estiu.

acocollonatEl 29 de novembre el dia comença amb la tercera entrega de l’Acocoexprés, concurs de curtmetratges rodats en 24 hores i amb la xerrada “El zombi, neix o es fa?” que tindrà lloc a les 11:30 al Museu del Cinema. La xerrada estarà moderada pel Bastard Jep Soler i la protagonitzaran Xevi Vila, autor d’Alerta Z: Ébola, Jordi Camps, periodista d’El Punt/Avui i Jordi Martínez, organitzador de la Zombie Walk del festival.

El diumenge ve un dels plats forts del festival amb la ja famosa Zombie Walk. Des de les quatre de la tarda comencen els actes relacionats amb la zombie walk, des de la sessió de maquillatge passant pel photocall fins a la trobada de zombies i posterior inici de la caminada a la plaça del Vi. En aquest enllaç podeu trobar tota la informació relacionada amb aquest acte.

Dilluns i dimarts el festival es pren dos dies de festa per tornar el dimecres amb una interessant xerrada  sobre ciència-ficció. Amb l’Ignasi Arbat, director del programa de Ràdio Salt Ningú és perfecte, com a moderador, tindrem en Miquel Barceló, autor de Ciencia Ficción, l’Eloi Puig, president de la Societat Catalana de Ciència-ficció i fantasia i en David Ruiz, co-director de Sant Martí i autor d’El crit de les ultracoses, parlant de ciència-ficció  a partir de les 20:30 al Museu del cinema. Després de la xerrada hi haurà la projecció d’un film clàssic de ciència-ficció que s’escollirà per votació popular a través de les xarxes socials.

Des de dijous i fins dissabte hi haurà les projeccions dels curtmetratges a concurs. Les projeccions tindran lloc als cinemes Albéniz Plaça a les 20:30h

El divendres dia 4 en Daniel Genís, membre fundador de El Biblionauta i en David Ruiz, co-director de Sant Martí i autor d’El crit de les Ultracoses, ens portaran una xerrada anomenada Monstres clàssics, de la literatura a la gran pantalla. Aquesta xerrada tindrà lloc a les 19h a l’Espai 22 de la Llibreria 22.

La setmana de l’Acocollona’t acaba el diumenge dia 6 de novembre a les 19h a l’Auditori La Mercè amb la projecció dels curtmetratges participants de l’Acocoexprés, els actes de cloenda i l’entrega de premis.

Tots els actes i horaris es poden consultar a la web del festival www.acocollonat.com, al seu facebook i twitter.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda