Acocollona’t 2017

Des de fa set anys que el final del mes d’octubre ja no només significa l’arribada de les fires i les barraques a la ciutat de Girona, per molts de nosaltres també implica l’arrencada de l’Acocollona’t, el festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona.

L’Acocollona’t va néixer fa set anys de la mà i l’esforç d’uns valents que, amb una sabata i una espardenya però molt d’amor pel cinema, van creure que Girona necessitava un festival dedicat al cinema fantàstic i de terror i que la nostra ciutat era la localització ideal per iniciar aquest projecte. Van començar-lo sense cap tipus d’ajuda però decidits a obrir camí per assentar una base que, al cap d’uns anys, servís per fer un salt qualitatiu gràcies a l’ajuda d’institucions i del govern de la ciutat. Set anys més tard segueixen sense cap tipus d’ajuda però, any a any, tenen els nassos de tirar endavant una nova edició.

Amb el pas dels anys l’Acocollona’t a crescut afegint noves propostes al seu programa. Des de fa cinc anys que Girona s’omple de morts vivents gràcies a la ZombieWalk, una activitat que atrau centenars de persones malgrat els entrebancs que s’han trobat en algunes ocasions. Fa quatre que va començar l’Acocoexprés, una activitat paral·lela al festival que consisteix a rodar i editar un curtmetratge en 24 hores, una experiència estressant al mateix temps que fantàstica. I, des de l’any passat que s’han incorporat unes magnífiques xerrades centrades en el món del cinema fantàstic i de terror.

El Festival arranca el divendres 27 d’octubre amb una selecció de curts fora de concurs. El dissabte 28 centra les seves activitats al matí amb l’inici de l’Acocoexpress i la xerrada La influència del cinema de gènere dels  anys 70 i dels seus principals creadors, Cronenberg, Carpenter, Craven, Hoper i Romero.. (títol que no pots posar a twitter per falta de caràcters) a càrrec de Quim Casas, Ignasi Arbat i David Ruiz. L’Acocollona’t fa una breu pausa diumenge i dilluns i torna el dimarts 31 amb la ZombieWalk. Des de les 16h hi haurà tallers de maquillatge a la plaça del Vi i el tret de sortida es donarà a les 19h des de la mateixa plaça.

El plat fort del festival arriba el divendres 3 i dissabte dia 4 a les 20h amb la projecció dels curtmetratges a concurs al Cinema Truffaut. El dissabte a les 12 del migdia hi haurà la presentació de les novel·les “Celtia” i “Alerta Z. Renacer” a l’Espai 22 amb la presència dels autors. La clausura del festival tindrà lloc el dissabte al Cinema Truffaut amb l’entrega de premis i la projecció dels curts de l’Acocoexprés.

Cada any, quan s’acaba un Acocollona’t, sentim els rumors sobre l’última edició. Per sort, cada principi d’octubre veiem que tot es torna a activar i comencen a aparèixer les primeres notícies sobre la nova edició. No som conscients de l’esforç que suposa crear i gestionar un esdeveniment com aquest i som molt afortunats de tenir-lo a casa nostra. No podem fer més que agrair als organitzadors, als voluntaris i a tots els que col·laboren per fer possible, any rere any, una nova edició de l’Acocollona’t. I que duri molts anys més!

Si voleu tenir més informació sobre el festival podeu consultar la seva web, seguir el seu perfil de twitter o de facebook.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda