Ant-Man

antman2Iron man, Capità Amèrica o Thor eren apostes segures de Marvel. Guardians de la Galàxia era una aposta més arriscada però tancar la segona fase amb Ant-Man ja era jugar amb foc. L’aposta els ha sortit prou bé, la pel·lícula és entretinguda, però no aconsegueix desmarcar-se com va saber fer James Gunn a Guardians ni el nivell de les grans com Winter Soldier. La pel·lícula de Peyton Reed es queda en un entreteniment senzill que compleix però no impressiona.

És cert que portar Ant-Man al cinema era una jugada arriscada, però el risc ha d’anar acompanyat d’alguna cosa més i en el cas d’Ant-Man aquesta cosa de més no existeix. La pel·lícula entreté però és bastant irregular, es nota molt la difícil producció que ha tingut la pel·lícula. Canvis de data d’estrena, reescriptures de guió i canvi d’un dels millors directors/guionistes del moment per un de mediocre es nota massa. Fem un petit resum: Al principi Ant-Man formava part de la primera fase de Marvel i formava part – junt amb l’Avispa – del primer grup de Vengadores però ben aviat es va endarrerir i els seus llocs els van ocupar la Víuda negra i Ojo de Halcón. Una de les grans sorpreses va ser l’elecció Edgar Wright com a guionista/director. Que un dels creadors de la trilogia del Cornetto es poses al capdavant d’un projecte com Ant-Man donava un punt afegit al projecte. El problema és quan Wright va abandonar el projecte a mig fer per discrepàncies amb l’estudi i es decideix buscar un substitut sense canviar la data d’estrena. La mà de Wright es nota en el guió i la història però els retocs que s’hi han fet també. És per això que la pel·lícula té una gran diferència de ritme entre la primera i la segona part, uns fragments d’humor molt ben trobats i posats mentre que en altres moments l’humor falta o sobra i una falta d’intensitat que li treu maduresa a la pel·lícula.

antman1

Segueix dient que la pel·lícula és entretinguda i està ben relacionada amb l’univers Marvel però no arriba al nivell d’humor de Guardians de la Galàxia ni a la profunditat de Winter Soldier. En certs moments Ant-man intenta imitar un estil Iron man però tampoc ho aconsegueix. Sense caure en els errors de Thor, Ant-man és menys del que es podia esperar d’ella i menys del que s’ha d’arriscar una pel·lícula amb un personatge poc conegut com Ant-Man.

Ant-man i Vengadores: La era de Ultron marquen un punt i final a l’Univers Marvel. A partir d’ara els herois més coneguts compartiran escenari amb d’altres amb menys recorregut. Ant-man ha sigut el primer però encara tenen que arribar Doctor Strange, l’Avispa o Black Panther i tots els que ens han de presentar Civil War i Infinity War. Una revolució que ens portarà a tot un nou Univers i que és una jugada arriscada per part Marvel però la trajectòria de l’estudi ens fa tenir plena confiança en ells.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda