Aquaman

Entre els que llegiu el blog de manera habitual és més que coneguda la meva opinió sobre les pel·lícules de l’univers DC i tots els errors que crec que han comès en les seves presses per atrapar Marvel. D’entre totes les adaptacions només Wonder woman aconseguia destacar i ser una pel·lícula més que decent, ara s’uneix a ella Aquaman.

L’Arthur (Jason Momoa) ha crescut amb el seu pare sabent que és diferent de la resta. És fill d’un humà i una reina atlant cosa que li atorga poders sobrehumans. Un any després de la creació de la Lliga de la Justícia i el combat contra Steppenwolf, l’Arthur adult és conegut per la humanitat com a Aquaman. L’Arthur sempre ha viscut allunyat d’Atlantis però es veurà obligat a afrontar el seu passat quan la princesa Mera (Amber Heard) li demana ajuda per evitar que el germà de l’Arthur es converteixi en rei dels set mars.

A La lliga de la Justícia, el personatge d’Aquaman quedava en un paper secundari i amb poca rellevància però convertir-se en protagonista li permet desenvolupar-se molt millor i transformar-se en un personatge més interessant i més ric. Amb la llibertat de no adoptar el to fosc de la Lliga de la Justícia veiem un Jason Momoa més relaxat i més còmode amb el seu personatge. Els dots interpretatius de Momoa no li faran guanyar mai un Oscar però pel que requereix Aquaman són més que suficients.

Aquaman agafa un guió típic de cinema d’aventures amb una recerca del tresor que porta als protagonistes a superar un seguit de proves i fer passos per aconseguir el seu objectiu. Típic i previsible? Si, però també entretingut i molt disfrutable. Com tota pel·lícula de superherois, Aquaman també té la seva part èpica però no n’abusa com feien Batman vs Superman o La lliga de la Justícia. Aquí estan posats en el moment just i sense carregar en excés.

James Wan ja va demostrar les seves capacitats per l’acció i l’espectacle amb Fast&Furious 7 i torna a fer-ho amb Aquaman. És evident que no és la seva pel·lícula més personal però es tracta d’un encàrrec ben realitzat i amb molta professionalitat. A molts els sorprendrà veure Wan en una pel·lícula com aquesta però el director australià és més que solvent en aquest tipus de cinema.

Desconec si Aquaman adapta de forma gaire fidedigna el còmic original però, com a mínim, és una pel·lícula entretinguda amb moments molt intensos i divertits. Espero que Warner i DC s’adonin que aquest és el camí correcte que cal seguir i que la construcció d’un univers requereix temps i paciència, cosa que no han tingut fins ara.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda