Assassination Nation

Algunes pel·lícules estan fetes per emocionar, d’altres per entretenir o per conscienciar però n’hi ha unes d’especials que estan pensades per ser un cop de puny a l’estómac que et deixi sense respiració. Assassination Nation és d’aquestes últimes. Sam Levinson escriu i dirigeix aquest thriller amb humor negre que significa una crítica dura i sense contemplacions a la societat d’avui dia.

El petit poble de Salem es veu sacsejat quan un hacker comença a publicar els secrets més íntims dels seus habitants. Quan comença a regnar el caos, quatre adolescents hauran de fer l’impossible per sobreviure.

El primer que sempre ve al cap quan es parla del poble de Salem, són les bruixes i els judicis amb sentències de mort que s’hi van produir entre els anys 1692 i 1693, on més de 25 dones van ser condemnades per bruixeria. Levinson no localitza la seva pel·lícula al mateix poble per casualitat, Assassination Nation és una versió moderna i adaptada dels judicis de Salem on una turba embogida persegueix de manera irracional unes joves innocents.

La història d’Assassination Nation ens ensenya una societat que viu sota una màscara pública i la facilitat amb la qual aquesta màscara cau quan es perd el control. És una crítica brutal a la moral imposada d’avui dia i la facilitat amb la qual la gent es deixa influenciar i portar pels instints més baixos que es deixa arrossegar per una massa. En certa manera podríem pensar en la mateixa idea que ens ofereix The purge però a diferència d’aquest títol, Assassination Nation busca remoure consciències, no simplement entretenir.

Oblideu la superficialitat que desprèn la pel·lícula a primer cop d’ull, Assassination Nation porta a l’extrem una situació que es pot basar perfectament en fets reals. Aquesta exageració no porta a allunyar-te de la pel·lícula, tot el contrari. Levinson aconsegueix que aquesta exageració ens remogui per dins i ens mantingui atrapats a la pantalla.

Sense ser una pel·lícula que busqui el terror, Assassination Nation té una de les escenes més tenses i més espectacularment filmades que he vist aquest 2019. Sam Levinson fa un espectacular exercici narratiu quan un grup d’emmascarats decideix assaltar una casa. Sempre ensenyant des de l’exterior i en un pla seqüència brillant aconsegueix generar un clima tens com pocs.

En un any on tindrem un grapa de grans superproduccions i propostes interessants, ja us avanço que Assassination Nation tindrà un lloc destacat en el meu top 10 anual.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda