Assassin’s Creed

assassins5Warcraft, Resident Evil, Street Fighter o Max Payne. Són moltes les pel·lícules que s’han basat en videojocs i han provat amb més o menys fortuna triomfar al cinema. Malauradament són moltes més les que han fracassat que les que s’han convertit en bones pel·lícules. Assassin’s Creed passa a formar part d’aquest grup.

Tenir Michael Fassbender, Marion Cotillard i Jeremy Irons en cartell no fa que una pel·lícula sigui bona tot i que hauria d’ajudar bastant, el que la fa bona és el ritme i la història i en aquests dos aspectes Assassin’s Creed suspèn totalment. El director converteix la pel·lícula en un videoclip amb una sèrie d’escenes i imatges impactant i espectaculars però sense un fil conductor que les uneixi. La pel·lícula busca constantment la imatge, aquell plano espectacular que et deixi amb la boca oberta però que en la majoria de casos és buit i sense sentit.

Si el ritme és poc constant la història no es queda enrere. És una pel·lícula basada en un videojoc però això no implica que tothom que la vagi a veure hagi jugat al videojoc. Realment si desconeixes totalment en què està basada és possible que alguns fragments de l’argument no els acabis d’entendre. Tot i conèixer de què va també et pots perdre molt fàcilment, sobretot al tram final on tot es precipita i es resol en cinc minuts. S’acabava el pressupost o s’acostava la data límit?

assassins3

En l’apartat d’efectes especials la pel·lícula tampoc és res de l’altre món. Una de les peculiaritats del joc és el parkout i la pel·lícula ho intenta portar a la pantalla de forma bastant irregular. Quan les escenes són reals queden bé i són espectaculars però quan es porten més enllà i hi intervé el CGI es torna tot molt fals.

assassins4Per acabar volia parlar un moment del doblatge. En aquest cas no per queixar-me d’ell, per queixar-me de la falta de doblatge. Vaig tenir la sort de poder veure la pel·lícula al cinema en versió original subtitulada i els únics moments on els subtítols es fan imprescindibles és quan en Fassbender parla en castellà. Entenc la idea i m’encanta en concepte que si ens trobem a l’Espanya del segle XV els actors parlin en castellà a la versió original però si el teu actor interpreta a un personatge d’origen espanyol però és incapaç de pronunciar bé cap paraula en aquest idioma, dobla’l.

Assassin’s Creed era una bona oportunitat per fer una pel·lícula d’acció entretinguda però es queda amb un vull i no puc per la mala gestió que s’ha fet dels actors i de la idea. No és dolenta en excés però si avorrida i feixuga en alguns trams.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda