Astérix: El secreto de la poción mágica

Durant la meva preadolescència es podia dividir el món en dos grups: els que llegien Tintin i el que llegien Astèrix. Jo formava part del primer grup però de tant en tant arribava a casa algun volum dels irreductibles gals. A diferència del que passava amb els còmics, a casa la televisió era territori de l’Astèrix. Els migdies dels caps de setmana o durant les vacances escolars era costum quedar-me davant la pantalla veient les adaptacions animades de les aventures de l’Astèrix i l’Obèlix.

Anys més tard algú va decidir que era bona idea adaptar les aventures creades per Uderzo i Goscinny en imatge real i el 1999 se’ns presentava Astèrix i Obèlix contra el Cèsar amb Christian Clavier i Gérard Depardieu en el paper dels dos protagonistes. Aquesta parella va mantenir-se per una segona entrega però es va trencar en les dues següents pel·lícules mantenint només Depardieu. La qualitat va tocar fons amb Astérix y Obélix: Al servicio de su majestad y es va decidir posar punt final a les adaptacions en imatge real. L’any 2014 es van renovar tornant els personatges a l’animació però adaptant-la als temps moderns amb tecnologia 3D. Astérix: La residencia de los dioses recuperava l’essència original dels personatges i tornava a guanyar-se el cor dels aficionats als còmics però també als fans de l’animació. Vuit anys més tard Alexandre Astier i Louis Clichy repeteixen com a directors però aquesta vegada amb una història original escrita pel mateix Alexandre Astier amb Astérix: El secreto de la poción mágica.

Després de caure d’un arbre, el druida Panoramix comença a pensar que és hora de buscar un successor a qui confiar el secret de la poció màgica. Decidit a trobar el millor aprenent possible el druida comença un viatge per tota la Gàl·lia acompanyat pels inseparables Astèrix i Obèlix.

Ens trobem davant una pel·lícula que és conscient dels ingredients que formen l’univers Astèrix i ens els presenta de forma correcta i esperada. No innova ni revoluciona el món d’Astèrix i Obèlix però ens ofereix una aventura senzilla i entretinguda que permet fer gaudir els aficionats i, amb sort, fer interessar en la lectura dels còmics d’Uderzo i Goscinny als més petits.

L’animació li senta molt bé a Astèrix i Obèlix. És una animació senzilla i que no busca enlluernar però ens porta als orígens dels personatges i captura perfectament la seva essència. L’estil caricaturesc dels personatges és molt difícil d’adaptar al cinema d’imatge real però encaixa perfectament amb l’animació. Javier Fresser ho va descobrir també amb Mortadelo y Filemón després de dues pel·lícules i, tard o d’hora, algú s’adonarà que el mateix passa amb Superlópez.

Astérix: El secreto de la poción mágica ens ofereix una aventura nova i originals d’uns personatges clàssics que cal reivindicar per evitar que es perdin amb el pas del temps i les generacions.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda