Avions

Seria molt fàcil dir que vaig anar a veure Avions (Klay Hall, 2013) perquè m’agrada veure una mica de tot i poder comentar-ho al bloc però res més lluny de la veritat, simplement vaig veure Avions per obligacions parentals.

Si ja considero Cars i Cars 2 el pitjor que ha fet la gran Pixar (no confondre amb la decepció de Brave que trobo fluixa de guió però brutal d’animació) us podeu imaginar que veure un spin-off fet pel departament d’animació de Disney i protagonitzat per avions no em feia especial gràcia.

avions2

Avions és fluixa, molt fluixa i cau en el pitjor que pot caure un film d’animació (o de qualsevol tipus ja posats) no té ànima. Sembla més una tv-movie feta per entretenir els petits del canal Disney de televisió que un film de gran pantalla. Com a mínim a Cars podies arribar a sentir alguna simpatia cap en Llamp McQueen o el seu company d’aventures en Mater però aquí aquesta empatia s’intenta repetir sense èxit. El protagonista, l’avió Dusty Crophopper no té cap mena de carisma i els secundaris que l’envolten responen a uns estereotips tan marcats que arriben a fer vergonya.

avions3La peli va passant sense que en cap moment t’arribis a implicar amb el que t’estan explicant, només quan expliquen el passat d’un dels secundaris, un avió militar retirat anomenat Skypper, que no deixa de ser una còpia del Doc Hudson de Cars, arribes a un mínim d’interès però passa ràpid.

Tranquil·lament podríem estar parlant d’un cas com les “versions” que fa The Asylum de grans èxits amb la diferència que Disney té el permís i consentiment de Pixar i Lasseter.

Això sí, si li pregunteu a la meva filla petita us dirà que s’ho va passar teta.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda