Ballerina

Fa molts anys que el cinema d’animació 3D és territori Pixar. L’empresa comparteix espai amb d’altres companyies com Dreamworks o Illumination però si surts del més conegut és difícil trobar cinema d’animació 3D que li faci ombra (d’animació tradicional o stop-motion no en parlem), és per això que l’èxit i la qualitat de Ballerina són encara més sorprenents.

Produida per l’Atellier Animation de Montreal, Ballerina és una petit joia del cinema d’animació que no només genera emocions similars a les que ens acostuma a servir Pixar si no que també és capaç de rivalitzar amb ella en qualitat.

La Felicia (Elle Fanning) i en Victor (Dane DeHaan) són dos orfes que escapen de l’orfelinat on viuen per traslladar-se a París on volen fer realitat els seus somnis; ell vol ser un gran inventor, ella vol ser ballerina.

L’argument de Ballerina és el clàssic de noi/noia que vol complir el seus somnis malgrat ho tingui tot en contra i ho aconsegueix amb esforç i força de voluntat. En això no és original com tampoc ho és en els personatges però malgrat tot la pel·lícula és capaç de transmetre emocions i una tendressa capaç de fer que empatitzis molt amb el personatge principal i amb alguns dels secundaris.

La pel·lícula fuig de la comèdia infantil lleugera per tractar el seu públic – els nens – com a éssers suficientment intel·ligents per entendre un argument senzill sense necessitat de recolzar-se en bromes simples i colors radiants. Ballerina emociona, entristeix i diverteix a parts iguals al temps que sorpren amb una qualitat visual espectacular.

Tot i que pugui semblar una pel·lícula menor està molt per sobre d’altres produccions infantils que s’estrenen per aquests dies i és capaç de rivalitzar amb les multimilionaries produccions americanes.

Ballerina és una història senzilla però tendre molt recomanable per grans i petits.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda