Batman, la Lego película

Tinc dos bons amics que tenen un curiós sistema per decidir quines pelis van a veure: fan el contrari del que jo els recomano. Si llegeixen que m’ha agradat molt la descarten automàticament, si passa el contrari van corrents a comprar les entrades. Deixant de banda que són un parell de cabrons, el seu sistema és tan vàlid com qualsevol altre.

Aquesta parrafada és per escapar d’un concepte molt utilitzat avui dia com és el de hater. Aquesta entrada d’avui es podria considerar l’entrada d’un hater però res més lluny de la veritat. En tot cas em considero un paio amb un criteri dispers. M’ho he passat molt bé amb pelis considerades dolentíssimes i m’he avorrit molt amb d’altres que són considerades obres mestres. Amb això vull dir que les opinions són com els culs, tots en tenim un, el que cal és respectar-les totes.

Dit això ara us explicaré perquè no m’ha agradat Batman. La Lego película.

És curiós veure com pel·lícules que tenen tots els ingredients per agradar-me molt acaben resultant tot el contrari. Sóc fan de Batman, sóc fan de Lego i La Lego película em va encantar però el resultat de sumar-ho tot a Batman. La Lego película no em va acabar de fer el pes.

La pel·lícula és un homenatge a tots els Batmans fet a través d’un Batman nou i diferent però el problema per a un servidor és que aquest nou Batman es fa pesat. El personatge em va encantar a La Lego película i és amb el que més vaig riure però al posar-lo com a protagonista absolut em va resultar molt carregós. Tinc la sensació que si el protagonisme s’hagués repartit amb altres personatges,  la pel·lícula m’hauria agradat més.

L’argument de Batman. La Lego película és molt senzill però està ple de referències a l’univers Batman i a la seva història que l’enriqueixen bastant. Batman ens explica d’una forma humorística la solitud del personatge i la necessitat que té d’un enemic com el Joker per justificar la seva pròpia existència. La pel·lícula també retrata personatges coneguts de l’univers DC però també deixa lloc per alguns de minoritaris i d’altres franquícies de Warner i DC. Tampoc s’escapen de les bromes les adaptacions cinematogràfiques i televisives on podem trobar el personatge.

Com més vaig pensant tinc més clar que el meu problema amb la pel·lícula no és l’argument ni les bromes, és una exageració del personatge en la que no m’he sentit còmode. Com a secundari compro totalment aquest Batman però com a protagonista es fa pesat.

Està clar que DC,  Lego i Warner tenen un fil inacabable d’històries i personatges per explotar i que aquesta fórmula s’explotarà fins a la sacietat. Aquest mateix any tindrem Lego Ninjago Movie fruit d’una franquícia poc coneguda de Lego i l’any 2018 arribarà The Lego Movie Sequel.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda