0

Batman vs Superman: El amanecer de la Justícia

batman2Iron man, The incredible Hulk, Iron man 2, Thor i Captain America: First Avenger. Marvel va considerar que eren necessàries cinc pel·lícules per presentar personatges i univers abans d’unificar-lo amb The Avengers. Cinc pel·lícules i un microcosmos televisiu per conèixer els protagonistes, les seves motivacions i realitats fins a arribar al punt de crear un univers estable i coherent. Per Zack Snyder i DC, una pel·lícula acceptable i una pasta en promoció són més que suficients per crear el mateix.

A partir d’aquest punt, spoilers a dojo.

Una de les sorpreses de Man of Steel va ser la batalla final contra el general Zod. No per la resolució que no negaré em va sorprendre positivament, va ser per la destrucció generalitzada a la ciutat de Metròpolis. Superman i Zod lluiten sense contemplacions destrossant mitja ciutat i, com és evident, deixant un bon nombre de víctimes innocents que es converteixen en el ridícul motiu pel qual un emprenyat Batman decideix enfrontar-se a Superman.

Snyder va a la inversa que Marvel, primer uneix els personatges, després ens explicarà el seu passat. Per no semblar que va fotent pals de cec ens va deixant referències a còmics mítics de l’univers DC per així crear una història que més endavant desenvoluparà en futures pel·lícules (o no). La clara referència a Darkseid com futur enemic de La lliga de la Justícia (més encara amb la presència de Parademons en el futur alternatiu que veu en Bruce Wayne), l’armadura d’en Jason Todd (un dels Robins) que insinua el conflicte del Cavaller Obscur amb el Joker i fa referència a A death on the family o la visió d’un futur Flash sortit de Crisis infinitas en una de les escenes més posades amb calçador de tota la pel·lícula són alguns dels exemples amb els quals Snyder ens diu “vosaltres no entendreu res però jo sé el que estic fent“, doncs la cosa no va així senyor Snyder, som nosaltres què hem d’entendre el que passa.batman

Per si no n’hi ha prou amb suposar que dues hores i mitja són suficients per crear un univers consistent ens trobem que aquestes dues hores i mitja són confuses i incoherents. Sense tenir molt clar els motius (la paupèrrima explicació de “mi papá me pegaba” no em serveix) veiem un Lex Luthor decidit a destrossar la figura d’en Superman creant una conspiració per fer-lo semblar dolent. El principal argument en que es basa aquesta conspiració és l’atac a un poblat on les víctimes moren tirotejades abans que en Superman arribi per salvar la Lois Lane i tots sabem que en Superman sense pistola no és ningú. El pitjor es que es crea un comissió d’investigació on l’única prova que s’aporta és un trist testimoni verbal però això ja sembla suficient per condemnar-lo. Tampoc queda molt clar el motiu l’animadversió de la senadora Hunter cap a l’heroi blau i vermell. Una mica més de profunditat en el personatge no hauria anat malament (més encara si tenim el compte que la peli dura el que dura). Batman odia a Superman pel desastre de Metròpolis. D’acord, puc arribar a comprar aquest argument, però ni un trist intent de diàleg!? Ni un moment per investigar què està passant? És capaç de violar la seguretat de LexCorp o de descobrir l’entrega de la kryptonita però no de veure que tot és una maquinació de Lex Luthor? Més forats de guió per justificar una pel·lícula poc justificable.
Per si no en teniu prou us poso un dels millors exemples per veure com de fluix és el guió. En un moment de la peli la Lois Lane decideix llançar un fragment de kryptonita convertida en arma a un profund forat inundat, mentre passa això en Batman, en Superman i la Wonder Woman estan lluitant contra en Doomsday i descobreixen que aquest fragment és l’única arma capaç de ferir-lo. Com a espectador veus clar que el més normal és que en Batman vagi a buscar-la, primer perquè no es veurà afectat pel la radiació i segon perquè en una lluita amb Doomsday de poca ajuda serveix però la sorpresa és veure que de cop i volta la Lois Lane decideix que l’arma si és útil i es llança a l’aigua per recuperar-la. La Lois Lane està lluny de la batalla! És impossible que sigui conscient de la importància de l’arma! En fi..

Volia parlar una mica dels actors i la direcció però m’he deixat anar massa amb el guió i ara m’allargaria massa amb la resta. Només dir-vos que m’ha agradat el Batman d’en Ben Affleck que no és el mateix que dir que m’ha agradat Ben Aflleck com a Batman. Posar cara de pena durant dues hores o pot fer qualsevol, m’ha agradat la foscor i violència del personatge. Henry Cavill es limita a fer la cara de pal que ja feia a Man of Steel cosa que és una llàstima perquè hem vist que l’actor és capaç de molt més i Zack Snyder és un egocèntric director que es creu capaç de fer obres mestres quan la única cosa realment bona que ha fet és Amanecer de los muertos i aprofitables Watchmen i 300.

batman4

En definitiva, el poc que m’esperava de Batman vs Superman és menys del que he vist en pantalla. El pitjor és que encara ens queda veure com la criatura creada per Snyder agonitza amb Suicide Squad, dues entregues de Justice League, Wonder Woman, Flash i Aquaman sort que aviat arriba Captain America: Civil War i el cinema de superherois tornarà al lloc que es mereix.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *