Black Panther

Cada vegada estic més convençut que d’aquí a uns anys la construcció de l’Univers cinematogràfic Marvel s’estudiarà en els cursos d’història del cinema i en els màsters de formació de futurs showrunners. No només per com s’està estructurant un complex univers amb múltiples personatges i que evoluciona al llarg dels anys, també per com s’està dotant de personalitat pròpia aquests personatges i els seus micro universos.

Ens trobem a l’equador de la fase 3 que acabarà l’any 2019 amb una nova pel·lícula dels Avengers amb títol encara per determinar (originàriament era la segona part d’Infinity War) i que suposadament portarà grans canvis a tot l’univers Marvel. A poc a poc anem introduint nous personatges que aniran agafant més protagonisme a les següents fases. Igual que va passar amb Ant-man i Doctor Strange, ara és l’hora de Black Panther de fer un pas endavant i tenir pel·lícula en solitari.

Després dels fets de Civil War, T’Challa (Chadwick Boseman) torna a Wakanda per assumir oficialment el seu no rol com a rei i com a Black Panther. Ben aviat s’haurà d’enfrontar a un enemic que posarà en joc el seu regnat i la manera que Wakanda es relaciona amb el món.

Marvel intenta donar a cada nova pel·lícula de personatge una personalitat pròpia que la faci diferent de les altres. Amb totes ho ha aconseguit i Black Panther no n’és una excepció. Amb Ant-man es va potenciar l’humor, amb Doctor Strange les arts místiques i amb Spiderman un to més juvenil. Ara amb Black Panther es busca un estil de pel·lícula diferent, més semblant a una barreja de James Bond i Mission Impossible que a una pel·lícula de superherois. La trama de Black Panther funcionaria igual de bé sense ser una pel·lícula de superherois i això la fa única a l’univers Marvel. Comparteix amb Spiderman Homecoming tenir un adversari amb unes motivacions terrenals, lluny de lluites interplanetaries o monstres i amb un carisma que rivalitza amb el de l’heroi.

Wakanda és un món nou, una cultura nova i diferents tradicions que es van presentant de forma molt natural a l’espectador. Black Panther serveix per saber més del personatge que vam conèixer a Civil War però també per introduir un grapat de secundaris amb molta personalitat que, de ben segur, jugaran un paper molt important a la guerra contra Thanos. Al costat de T’Challa, trobem l’Okoye (Danai Gurira), líder de les Dora Milaje, un grup de guerreres excepcionals que protegeixen el rei de Wakanda, la Nakia (Lupita Nyong’o), espia de Wakanda encarregada de realitzar missions fora les fronteres i la Shuri (Letitia Wright), germana petita d’en T’Challa i la geni darrerae els brillants avenços tecnològics del país. El personatge principal és masculí però tant a la pel·lícula com a Wakanda les dones tenen un pes molt important. Com he comentat abans hi ha un personatge que rivalitza en protagonisme amb Black Panther i és el seu enemic. Killmonger (Michael B. Jordan) transmet força i carisma cada vegada que apareix en pantalla. La seva història aconsegueix que arribis a simpatitzar amb ell tot i saber que és el dolent de la pel·lícula.

No vull acabar aquest article sense fer una menció a la banda sonora de la pel·lícula. Acompanyant la música tenim constantment una percussió amb ritmes africans que et transporten a Wakanda i a l’univers Black Panther. Aquest mestissatge musical potencia encara més la personalitat de la pel·lícula.

Black Panther entreté, diverteix i expandeix les fronteres d’aquest gegant univers que està creant Marvel. Personalment no la considero la millor pel·lícula de Marvel com es comenta per internet però si la més diferent i això ja és suficient per donar-li una oportunitat.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda