0

Bohemian Rhapsody

bohemian rhapsodyDurant l’etapa de preproducció i després durant el rodatge, Bohemian Rhapsody semblava una d’aquelles produccions destinades al desastre. En un primer moment Sasha Baron Cohen va ser l’actor escollit per posar rostre a Freddie Mercury però diferències creatives entre ell i Brian May i Roger Taylor, membres de Queen que actuen com a consultors, van provocar que l’actor abandonés el projecte. Durant un temps l’actor Ben Whishaw va estar lligat al projecte amb Dexter Fletcher com a director però noves diferències creatives van fer que el director abandonés i el projecte quedés en suspens. Amb Sasha Baron Cohen fora i Ben Whishaw descartat és Rami Malek l’escollit per interpretar el cantant. Amb la preproducció acabada els problemes van aparèixer durant el rodatge amb queixes dels actors i l’equip sobre el comportament i les absències del director Bryan Singer. Poques setmanes abans d’acabar el rodatge Singer va ser acomiadat i substituït per Dexter Fletcher però les normes del Sindicat de Directors d’Amèrica (DGA) només va autoritzar el nom de Singer com a director. Tot i aquests entrebancs, Bohemian Rhapsody va tirar endavant fins a convertir-se en l’espectacle que podem veure als cinemes.

L’any 1970 el jove Farrokh Bulsara (Rami Malek) coneix Brian May (Gwilym Lee) i Roger Taylor (Ben Hardy), membres de la banda Smile que s’han quedat sense vocalista i s’ofereix per substituir-lo. Amb l’entrada de John Deacon (Joseph Mazzello) la banda es reinventa i es converteix en Queen i Farrokh adopta el nom de Freddie Mercury. Queen es converteix en la banda revelació del moment i l’any 1975 presenta A night at the opera, el seu èxit més rotund. La banda es dissol quan Mecury signa un contracte amb CBS Records per presentar dos discos en solitari i aquest entra en una espiral d’autodestrucció que arriba al final quan el cantant descobreix que està infectat de SIDA i decideix reconduir la seva vida, reunir la banda i formar part del concert Live Aid.

El primer que et ve al cap quan vols parlar de Bohemian Rhapsody és l’emoció i la intensitat amb les que has viscut les dues hores i quart que dura la pel·lícula. La força de les cançons de Queen és constant i sumant a això la brillant transformació de Rami Malek s’aconsegueix emmascarar la simplicitat del guió i la poca profunditat que ofereix la pel·lícula. Bohemian Rhapsody és un tribut a Queen i a la seva música, no és un documental sobre la vida del grup o de Freddie Mercury i això es veu clarament quan és la música la que aguanta el metratge, no la història. Si en comptes de parlar de Queen la pel·lícula tingués una banda desconeguda com a protagonistes ens trobaríem davant d’un telefilm correcte però sense res destacable.

Un cop dit això, Bohemian Rhapsody és un pur espectacle d’energia que t’atrapa des de la primera imatge o, més ben dit, des de les primeres notes. El seu objectiu no és cap altre que entretenir i compartir amb el públic i els aficionats a Queen la música de la banda.

Mai sabrem com hauria sigut el Freddie Mercury de Sasha Baron Cohen o de Ben Wihshaw però el de Rami Malek és brillant. El protagonista de Mr. Robot agafa sense por la responsabilitat de convertir-se en una figura estimada i venerada per molta gent i aconsegueix convèncer a tothom. Durant la pel·lícula la transformació de l’actor en el cantant és espectacular però és en els últims vint minuts quan es torna perfecte. La recreació del concert del Live Aid a Wembley és una de les recreacions d’un concert més espectaculars que he vist mai i la interpretació de Rami Malek és la transformació perfecte de l’actor en Freddie Mercury. No sé si el guanyarà o no (jo crec que no) però la nominació de millor actor als Òscars d’aquest any l’hauria de tenir assegurada.

Bohemian Rhapsody és una pel·lícula per deixar-se portar, un torrent d’energia que t’atrapa i et fa vibrar tota l’estona. És impossible veure la pel·lícula sense seguir el ritme amb els peus, els dits o, fins i tot, cantant en veu baixa les lletres de les cançons. No serà la millor pel·lícula que veureu aquest 2018 però si un dels millors espectacles dels quals podreu gaudir.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *