0

Capa caída

Scapacaidaitges, San Sebastián i ara Girona. La inauguració del Festival Acocollona’t (Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona) em va permetre veure Capa Caída (Santiago Alvarado, 2013), una peli que se’m va escapar a Sitges i a la que tenia moltes ganes.

Feta amb poc pressupost i venuda com la primera pel·lícula espanyola de superherois, Capa Caída ens explica en format de fals documental, la història de Magno, el primer superheroi del món que aconsegueix la fama mundial fins que un incident (que no desvetllaré per no treure gràcia a la peli) el fa caure en desgràcia.

Primer de tot comentar que no espereu veure una peli de superherois normal, el protagonista ho és però la pel·lícula és una barreja de comèdia amb moments dramàtics i un punt àcid de crítica social. El fet que el protagonista sigui un superheroi permet fer que aquesta crítica als polítics/governants sobre l’ús de les persones com a símbols es pugui fer amb un toc de comèdia però sense deixar de ser una crítica.

Com ja he comentat el film està rodat com a fals documental cosa que permet “tapar” la falta de recursos sense que això vulgui dir que siguin dolents. Efectes, música i, sobretot, les interpretacions són d’un gran nivell que no tenen res a envejar (fins i tot superen) pelis de més pressupost. Deixant de banda la interpretació d’un gran Juanjo Pardo on més brilla la pel·lícula és en l’argument. Els poc més de 90 minuts que dura passen molt ràpidament amb un argument ben lligat que té constants referències i paròdies del cinema d’acció i superherois.

Reconec que no és una peli que pugui agradar a tothom (de fet del grup amb qui vaig anar a la meitat ens va encantar i a l’altra meitat no els va acabar de fer el pes) però a mi em va entrar molt bé i em va fer passar una molt i molt bona estona.
De tot cor espero que aquesta petita (gran) producció tingui l’èxit i la repercussió que es mereix, la feina de tots els que han fet possible fer-la realitat s’ho mereix.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *