Capità Harlock – Especial Sitges

harlockposterEra l’hora del motiu principal per escollir el dia de Sitges, Space Pirate Captain Harlock. Veure en pantalla gran una nova aventura del pirata espacial feia que valgués la pena tot el viatge. Ni tan sols una cua de trenta minuts (culpa nostra per escollir una peli a la mateixa sala i just la sessió anterior), seure en un lateral a última fila, veure una peli en japonés en 3D amb subtítols integrats a pantalla en italià i anglès o la nul·la visibilitat dels subtítols en castellà a sota la pantalla (a veure si d’una vegada els posem a la part superior!) podia amargar el moment.

Ja per començar només dir que visualment la peli és increïble. Les comparacions amb Final Fantasy: Advent Children són inevitables (sobretot per l’estètica dels personatges) però el nivell d’aquesta nova producció de Toei va més enllà. El disseny de l’Arcadia, mantenint l’essència original però amb algun afegit, és espectacular tot i que al principi és fa estrany, els personatges principals (Harlock, Mime, Kei, etc.) són impactants però la voluntat de fer el film més adult fa que personatges com Toshiro Oyama perdin el toc grotesc o còmic per redissenyar-se com a personatges “normals” o l’aparició d’unes armadures que són xules però s’allunyen molt del que estem acostumats.

Personatges clàssics vs personatges actual

Personatges clàssics vs personatges actual

L’argument és potser el que més falla de la pel·lícula. Hauria de fer una revisió a la sèrie però, dins del que recordo, l’argument s’allunya molt de l’original. Fins i tot les motivacions que porten al capità a rebelar-se en aquesta peli no m’acaben de fer el pes i les seves intencions finals tampoc. A més, tot i dir-se Captain Harlock el personatge estrella es converteix en un simple convidat centrant l’argument en el personatge de Tadashi Daiba (ja present a la sèrie però amb una història diferent). En Harlock i l’Arcadia tenen els seus moments de lluïment que ens van fer aixecar de la cadira per aplaudir però en vaig trobar a faltar més. Space Pirate Captain Harlock és la història del capità i la seva nau, la resta de personatges han de donar suport però mantenir-se en un segon pla i aquí això no passa.

Val la pena? Si ets fan del personatge i ets capaç de deixar de banda les comparacions amb la sèrie sense cap mena de dubte. Si no ho ets també. Emociona com la sèrie? Ni de lluny per això no em puc estar de deixar-vos amb aquest vídeo

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda