Captain America: Civil War – Team Captain America

Avui toca veure qui forma part del grup del Capità Amèrica

captainCaptain America

Nom real: Steve Rogers
Creador: Joe Simon i Jack Kirby
Primera aparició: Captain America Comics 1 (1941)

Steve Rogers és un jove débil però voluntariós que es converteix en el Capità Amèrica gràcies a un serum experimental que li otorga força, velocitat i agilitat. Convertit en un símbol durant la Segona Guerra Mundial el personatge perd popularitat un cop acabada la guerra i no és fins passats uns anys que torna a la primera línia de l’editorial.

Deixant de banda el vestuari amb els colors de la bandera americana el tret distintiu del Capità és el seu escut. La majoria té la imatge de l’escut rodó però la primera versió té una foto triangular.

winterWinter Soldier

Nom real: James Buchanan “Bucky” Barnes
Creador: Joe Simon i Jack Kirby
Primera aparició: Captain America Comics 1 (1941)

Abans del Soldado de Invierno va existir en Bucky. Creat com a company de batalles del Capità Amèrica, en Bucky servia per presentar al món la imatge del jove nord americà que lluitava a la Segona Guerra Mundial. Quan la popularitat del Capità cau després de la guerra es decideix acabar amb el personatge d’en Bucky donant-li una mort heròica.

Anys més tard el mateix personatge torna convertit en Soldado de Invierno i reconvertit en espía rus fins que el Capità li descobreix el seu passat. Des d’aquell moment en Bucky es converteix en aliat del Capità Amèrica i arriba a substituir-lo quant aquest cau en combat.

falcnFalcon

Nom real: Samuel Thomas Wilson
Creador: Stan Lee i Gene Colan
Primera aparició: Captain America 117 (1969)

Falcon té l’honor de ser el primer superheroi afroamericà. Anys abans Marvel hi havia introduit Pantera Negra però era un superheroi amb origen Africà mentre que Falcon és americà.

L’avió amb el qual Wilson fa un viatge s’estavella en una illa on s’amagen Craneo Rojo i altres nazis supervivents de la Segona Guerra Mundial. Decidit a convertir-lo en una arma el mateix Craneo experimenta amb ell fusionant la seva ment amb la d’un falcó (Redwing) i esborrant el seu passat. L’experiment no resulta com Craneo esperava i Wilson s’acaba fent company de Steve Rogers.

scarletBruja Escarlata

Nom real: Wanda Maximoff
Creador: Stan Lee i Jack Kirby
Primera aparició: The X-men 4 (1964)

Filla d’en Magneto i germana d’en Quicksilver, la Wanda Maximoff és una mutant amb el poder de modelar la realitat.

Ajudats per en Magneto (deconeixien la seva relació familiar) la Wanda i el seu germà s’uneixen a la Germandat dels Mutants Diabólics, un grup que s’enfronta als X-men. Els germans es senten incómodes amb la Germandat i quan en Magneto és capturat decideixen abandonar el grup. Al cap d’un temps decideixen unir-se als Vengadores i Wanda s’enamora i es casa amb La Visión.

La Mort de Visión transtorna profundament a la Bruja Escarlata que gairebé acaba provocant la completa desaparició dels mutants. En un atac de rabia la Wanda Maximoff elimina el gen mutant del 90% de la població.

hawkeyeOjo de Halcón

Nom real: Clinton Francis Barton
Creador: Stan Lee i Don Heck
Primera aparició: Tales of Suspense 57

Hawkeye va començar com a un delinqüent que treballa en equip amb la Vídua negra però ben aviat es penedeix de les seves accions i demana unir-se als Avengers.

Amb una extraordinaria pericia amb l’arc és dels pocs membres dels Avengers sense poders (l’altre és la Vídua Negra). Al llarg dels anys ha format part dels Avengers i dels Defensores entre d’altres. En una de les trames en Barton mor a mans de la Bruja Escarlata però acaba tornant a la vida.

antmanAnt-man

Nom real: Hank Pym
Creador: Stan Lee, Jack Kirby i Larry Lieber
Primera aparició: Tales to Atonish 27 (1962)

En realitat són diversos els personatges que han asumit la personalitat d’Ant-man però l’original és Hank Pym. El científic desenvolupa les partícules Pym i crea una substància que li permet canviar de tamany. Amb l’ajuda d’un casc que li permet controlar les formigues i gràcies a les partícules Pym, agafa la personalitat de Ant-man.

Al llarg dels anys en Hank Pym canvia d’Antman a Goliat, Jaqueta Groga i Giantman fins tornar al seu alter ego original.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda