Captain America: Civil War – Team Iron man

A dos dies de l’estrena de l’esperada Captain America: Civil War és el moment de fer un 1×1 dels membres dels dos equips. Avui toca analitzar l’equip capitanejat per l’home de ferro.

ironmanIron Man

Nom real: Anthony Edward “Tony” Stark
Creador: Stan Lee
Primera aparició: Tales of suspense 39 (1963)

Intel·ligent, ric, playboy, egocèntric, etc. Tony Stark és l’exemple d’un heroi indestructible per fora però amb un ric conflicte anterior.

Originalment Tony Stark construeix la seva primera armadura després de ser capturat durant la guerra del Vietnam. Al llarg del temps el conflicte ha anat canviant passant per la guerra del Golf, Afganistan, etc. L’armadura d’Iron man també ha anat evolucionant al llarg dels anys.
Tony Stark acaba liderant els Avengers i també es converteix en director de SHIELD.

warmachineWar Machine

Nom real: James Rupert Rhodes
Creador: David Michelinie i Bob Layton
Primera aparició: Iron man 170 (1983). Tot i que James Rhodes apareix en còmics anteriors d’Iron man

Amic i company de batalla, James Rhodes i Tony Stark coincideixen durant la fugida d’un cap de concentració del Vietnam (on Stark construeix la primera armadura).

James Rhodes acaba abandonant l’exèrcit i treballant per Tony Stark a Stark International. En una de les crisis amb l’alcoholisme que pateix Stark, en James Rhodes assumeix la identitat d’Iron Man. Superada la crisi els dos treballen en un nou model d’armadura que s’acabarà convertint en War Machine.

widowBlack widow

Nom real: Natasha Alianovna Romanova (amb el temps americanitza el seu cognom a Romanoff)
Creador: Stan Lee, Don Rico i Don Heck
Primera aparició: Tales of suspense 52 (1964)

Natasha Romanova (Vídua negra) és una antiga espia russa que s’acaba reconvertint en un membre important dels Avengers i SHIELD. En els seus inicis la Vídua negra té com a missions l’espionatge per aconseguir tecnologia Stark formant grup amb un conegut delinqüent: Ojo de halcón.

La seva habilitat obtinguda de les classes de ballet que va rebre quan era petita i els seus coneixements d’arts marcials la converteixen en una brillant oponent.

vision The Vision

Nom real: The Vision
Creador: Joe Simons i Jack Kirby
Primera aparició: Marvel Mystery Comics 13 (1940)

Originalment la Visión neix com a enemic dels Avengers i la crea Ultrón a partir del cos de l’Antorcha humana original. Dissenyada per acabar amb els Vengadores el que no va tenir en compte Ultrón és que La Visión agafaria consciència i decidiria treballar amb el grup.

Un dels principals poders de La Visión és modificar a voluntat la seva densitat, cosa que li permet volar o tornar-se indestructible.

pantherBlack Panther

Nom real: T’Challa
Creador: Stan Lee i Jack Kirby
Primera aparició: Fantastic Four 52 (1966)

Governant i protector del regne de Wakanda a l’Àfrica en Pantera Negra és extremadament ràpid i fort. També utilitza armes de Vibranium, l’element que forma l’escut del Capità Amèrica i que prové d’un meteorit que va caure en el seu territori.

S’uneix als Avengers a partir de la seva relació d’amistat amb el Capità Amèrica (veurem com ho resolen a la peli) i la seva necessitat d’entrenar-se per combatre el seu pitjor enemic, en Klaw. T’Challa també manté una bona relació amb els Quatre Fantàstics.

spidermanSpiderman

Nom real: Peter Benjamin Parker
Creador: Stan Lee i Steve Ditko
Primera aparició: Amazing Fantasy 15 (1962)

Tots coneixem la història d’en Peter Parker. D’adolescent una aranya radioctiva pica a en Peter i li otorga els poders d’una aranya. Com un bon adolescent el primer que fa en Peter és utilitzar els seus nous poders per guanyar alguns diners però l’assassinat del seu oncle Ben li donen una nova perspectiva. A partir d’aquell moment es converteix en Spiderman.

Al llarg del temps Spiderman ha format part dels Quatre Fantàstics i dels Nous Vengadores. És un dels personatges que més ha evolucionat i més canvis ha patit al llarg dels anys.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda