Colossal

Colossal és d’aquelles pel·lícules de les que tens moltes ganes de parlar però que costa molt trobar com fer-ho. No es tracta que sigui complicada de definir el que costa és trobar algun elogi que no s’hagi fet abans. Per fer-ho fàcil el millor és dir que Colossal és magnífica, el millor treball de Nacho Vigalondo fins a dia d’avui.

La Glòria (Anne Hathaway) és una noia jove que no aconsegueix triomfar com a escriptora i amb un greu problema amb l’alcohol. Quan el seu xicot decideix trencar la relació, es veu obligada a tornar al seu poble natal. Un cop allà recuperarà el contacte amb antics coneguts i tindrà una revelació extraordinaria.

Si amb la majoria de pel·lícules, cada cop té més importància anar a veure-la sense saber-ne gaires res, amb Colossal encara és més important. Descobrir la pel·lícula de Vigalondo sense cap idea preconcebuda i sense saber què vas a veure és una d’aquelles petites meravelles que només el cinema et pot donar. Si amb Los cronocrímenes i Extraterrestre, el director ja havia demostrat una imaginació excel·lent, amb Colossal ho porta al límit. Poca gent és capaç de pensar una història com la que ens presenta Vigalondo i, a més a més, fer-ho bé. La pel·lícula comença com una típica història de superació personal que va evolucionant a comèdia romàntica fins a convertir-se en un perturbador drama, tot això amb un monstre gegant pel mig. Imaginació al poder.

Com us he comentat el millor és anar a veure la pel·lícula amb les mínimes referències possibles pel que no seré jo qui us faci espoilers però vull destacar que Colossal és molt més profunda que un simple entreteniment. Sota la superfície de comèdia ens trobem amb un drama. El tema principal de Colossal és molt més perturbador del que ens pot semblar al principi.

Del que sí val la pena parlar és dels dos actors principals. Anne Hathaway porta el pes principal de la pel·lícula i fa una magnífica interpretació però qui sorprén més és Jason Sudekis. El canvi de registre que va fent l’actor al llarg de la pel·lícula provoca una sensació d’incomoditat que no estem acostumats a veure en un actor molt encasellat en la comèdia.

Entre totes les superproduccions que s’estrenaran al llarg de l’any és fàcil que una pel·lícula com Colossal passi desaparcebuda però és una llàstima, segurament és una de les millors pel·lícules que podreu veure al llarg d’aquest 2017.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda