Com ensinistrar un drac 3

Igual que en el món real, en el món virtual un comiat sempre és un moment molt dur. Ja sigui en un llibre, una sèrie de televisió o en una pel·lícula saber que diràs adéu a uns personatges que t’has estimat o t’han marcat d’alguna manera fan que les emocions estiguin a flor de pell i que puguis arribar a ser més condescendent del que series habitualment. Com ensinistrar un drac 3 és el comiat d’en Singlot i l’Esdentegat i això emmascara una pel·lícula que no està al nivell de les dues entregues anteriors i que suposa un comiat amb un regust agredolç.

L’illa del Fred s’ha convertit en un refugi segur on vikings i dracs conviuen de forma pacífica però fora d’aquest refugi els caçadors de dracs encara representen un problema. Decidit a buscar un lloc segur, en Singlot i els seus companys enceten un viatge a la recerca del món ocult dels dracs.

L’any 2010 quan semblava que ningú podia fer ombra a la totpoderosa Pixar, Dreamwork es va treure de la màniga una parella de personatges que van robar el cor a petits i grans. En Singlot i l’Esdentegat es van convertir en un èxit i el 2014 va aparèixer una seqüela que va superar en qualitat i recaptació la primera entrega. Finalment després de dues pel·lícules i una sèrie de televisió de sis temporades, aquest 2019 ha arribat Com ensinistrar un drac 3, pel·lícula que serveix de comiat (o no) dels dos amics.

A nivell visual, Com ensinistra un drac 3 està a un nivell que res té a envejar a Pixar, no només fent referència als personatges, els fons, el foc, l’aigua, tot en general està a un nivell espectacular però, lamentablement, no podem dir el mateix de la història. Mentre les dues entregues anteriors representaven una evolució dels personatges i l’argument, aquesta tercera s’ha quedat estancada en idees repetides i conflictes ja vistos. Tampoc ajuda la presència d’un adversari que no està a l’altura dels anteriors o d’una Fúria lluminosa que tampoc destaca per una gran personalitat. L’argument sembla tenir més ganes de mostrar el final feliç que no pas crear una gran aventura èpica com es mereixen els dos personatges.

Malgrat tot Com ensinistrar un drac 3 ens ofereix molt bons moments. Al llarg de l’hora i quaranta minuts que dura la pel·lícula tenim temps per riure, plorar i emocionar-nos que ja és més del que aconsegueixen moltes pel·lícules.

Segurament les expectatives m’han jugat una mala passada, ja que Com ensinistrar un drac 3 és una bona pel·lícula amb un final digne de la saga però m’esperava sentir quelcom al que vaig sentir amb Toy Story 3 i no ha estat el cas.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda