Creed II. La leyenda de Rocky

Una cosa que no se li pot negar a Sylvester Stallone és que amb un talent interpretatiu més que limitat ha sigut capaç de crear dos personatges icònics per a història del cinema i que els ha sabut mantenir i reinventar amb dignitat al llarg dels anys. Creed II. La leyenda de Rocky serveix per posar punt final a la història del mític boxejador i deixar pas al personatge d’Adonis Creed.

Uns anys després de la seva derrota contra Ricky Conlan, Adonis Creed (Michael B. Jordan) aconsegueix el títol de campió mundial dels pesos pesants. Just quan tot sembla somriure a la vida del boxejador apareix un fantasma del passat. Viktor Drago (Florian Munteanu), fill d’Ivan Drago responsable de la mort del pare d’Adonis, el repta a un combat pel títol.

No ens enganyarem, des del primer minut saps com anirà la pel·lícula, quin camí recorrerà i com acabarà. Creed II segueix a la perfecció l’esquema de pel·lícules de superació on el protagonista pren una decisió equivocada fent cas omís al seu cercle més íntim, acaba derrotat però ressorgeix de les seves cendres quan accepta l’ajuda que havia rebutjat al principi. Un camí que va de A fins a B sense prendre cap drecera però tampoc sense inventar res de nou.

Així doncs, perquè no ho critico com he fet en altres pel·lícules? El motiu és senzill, els personatges. Amb Rocky Balboa de l’any 2006, Stallone va aconseguir rescatar un personatge mort l’any 1990 amb la infumable Rocky V i amb Creed va introduir de manera excel·lent un digne successor. Dos personatges amb caràcter i personalitat que minimitzen la falta d’originalitat del guió amb unes bones interpretacions. Stallone és conscient que el seu Rocky ja no pot boxejar i el converteix en la figura paterna amb les esquenes carregades dels errors del passat i l’opció d’una segona oportunitat de fer bé les coses amb Adonis Creed. L’acció, la força i la intensitat recauen sobre el personatge de Michael B. Jordan que posa el cos i els músculs.

Creed II. La leyenda de Rocky també regala moments brillants pels seguidors més nostàlgics que encara recordem el que va significar el combat entre Rocky Balboa i Ivan Drago. La carrera de Dolph Lundgren no s’ha mantingut com la de Stallone però encara omple la pantalla amb una força espectacular quan apareix. La saga Creed ens mostra el camí recorregut per Adonis Creed i Rocky Balboa, no seria mala idea poder veure el mateix amb la saga Drago. Pare i fill es mereixen segur una pel·lícula que expliqui la seva història.

Aquest 2019 Sylvester Stallone diu adéu als seus dos personatges de capçalera, ho ha fet amb Rocky Balboa a Creed II i, ben aviat, ho farà amb John Rambo a Rambo 5: Last Blood. Tot el que podem dir és gràcies per tot.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda