Creed. La leyenda de Rocky

credHi ha certs actors que la meva generació identifica de forma immediata amb un o dos personatges concrets. És igual els diferents papers que interpretin al llarg dels anys, per nosaltres Arnold Schwarzenegger sempre serà Terminator, Harrison Ford serà Han Solo i Indiana Jones, Bruce Willis en John McClane i Sylvester Stallone en John Rambo i en Rocky Balboa. Per aquests mateixos aficionats al setè art està molt clar que només Stallone ha sigut capaç de no avergonyir el seu personatge amb el pas dels anys.

Amb Rocky Balboa, Sylvester Stallone va saber tornar al personatge a la glòria que es mereixia després del declivi de les últimes entregues de la saga i ens va fer gaudir amb el retrobament amb El Poltre Italià de la millor època. El personatge va tenir el final merescut, amb un últim combat que perd per punts però guanya moralment. Per això a molts ens va sorprendre l’anunci d’un spin-off basat en el fill d’un dels rivals més estimats d’en Rocky, l’Apollo Creed.

La (meva) primera reacció va ser de pànic en imaginar com podien malmetre el nom i la llegenda d’en Rocky fent servir el seu nom atraure el públic però sense tenir cap mena de respecte pel personatge com havia passat feia poc amb Terminator, McClane o Indiana Jones. Per sort això no ha passat. Creed. La leyenda de Rocky és un film correcte però que es fa gran gràcies a l’homenatge que es fa al personatge d’en Rocky Balboa.

creed2

En aquesta nova incursió a l’univers de la boxa a la ciutat de Filadèlfia, Sylvester Stallone es fa a un costat per deixar tot el protagonisme a Michael B. Jordan que interpreta a Adonis Johnson, el fill del mític Apollo Creed que decideix viatjar a Filadèlfia per convertir-se en boxejador sota la tutel·la de l’amic del seu pare, en Rocky. Malgrat aquest paper secundari és l’actuació de Stallone i l’homenatge que en fa la pel·lícula junt amb el respecte que li presenta el que fan gran la peli.

En definitiva, si sou fans d’en Rocky Balboa quedareu més que satisfets amb Creed i si no en sou gaudireu d’una bona pel·lícula.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda