Criminal

criminalPer definició un thriller ha d’atrapar l’espectador, mantenir-lo en tensió durant tota la història i, si és necessari, fer un gir final que el sorprengui. Criminal no fa cap de les tres coses. Complicar sense sentit una trama no la fa més interessant, a vegades menys és més i Criminal n’és un exemple.

La base de Criminal tracta d’un delinqüent al qualse li implanten els records d’un agent de la CIA caigut durant una missió. La intenció de l’agència és utilitzar la memòria de l’agent caigut per completar la missió però l’experiment no surt tal com volien.
Fins aquí podíem parlar d’un bon thriller de ciència-ficció però Douglas Cook i David Weisberg (els guionistes) s’encaparren a complicar la trama, tornant-la confusa. En molts moments costa seguir quines són les motivacions o els objectius dels diferents personatges i les seves accions passen d’elaborats plans a reaccions ridícules en pocs segons. S’ha volgut crear una història tant elaborada que ha quedat en un munt d’idees unides sense sentit.

Un dels principals atractius de Criminal és el seu cartell. Al costat de Kevin Costner trobem Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Ryan Reynolds, Gal Galdot i Jordi Mollà (aquell que va anar a Hollywood buscant nous reptes interpretatius i porta fent el mateix paper des de Dos policias rebeldes 2). Però igual que el nom no fa la cosa, un bon grup d’actors tampoc fan una bona pel·lícula. La majoria intenta portar el seu paper el millor possible , però la confusió en el guió fa que qualsevol intent d’empatia amb ells sigui impossible.

criminal2

Criminal agafa idees de moltes fonts i les converteix en un popurri de gairebé dues hores. A l’argument de Criminal i podem veure idees de la saga Bourne, de El Fugitivo o Código fuente per posar alguns exemples però tots aplicats sense gràcia ni personalitat. Algunes escenes arriben a fregar el ridícul i d’altres són un sense sentit constant.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda