Doctor Strange

strangeCaptain America: Civil War va donar el tret de sortida a la Fase 3 de Marvel i Doctor Strange és la primera pel·lícula de personatge individual d’aquesta nova etapa on els nous protagonistes van agafant més i més importància.

Reconec que el doctor Stephen Strange  és un personatge que mai m’ha cridat l’atenció en el món dels còmics però la pel·lícula és una entrada d’aire fresc a l’univers Marvel i aporta molt més que un nou personatge. Doctor Strange obre les portes de la màgia a un univers poblat de superpoders i deixa pas al multivers Marvel, un fet que pot tenir molta importància a les Infinity Wars.

Després d’un accident de cotxe l’arrogant cirurgia Stephen Strange (Bendedict Cumberbatch) queda amb les mans destrossades i incapaç de seguir treballant. Buscant desesperadament una cura miraculosa, arriba a Kamar-Taj, una misteriosa comunitat on descobreix que hi ha forces a l’univers que escapen del seu coneixement. Allà The Ancient One (Tilda Swinton) l’instruirà en les arts màgiques i el prepararà per a una guerra mil·lenària.

Doctor Strange trenca el motllo de pel·lícules de superherois Marvel, però lluny de provocar un daltabaix es converteix en una ràfega d’aire fresc. Malgrat això Doctor Strange manté trets característics de l’estil Marvel. Humor, espectacle visual, acció i un personatge brutalment carismàtic converteixen a Doctor Strange en una de les grans de Marvel.

strange1

Visualment Doctor Strange és un espectacle. Era difícil representar el multivers de Marvel i crear una iconografia per la màgia i els poders del món del Doctor però la pel·lícula ho aconsegueix perfectament. La distorsió de la realitat i com afecta (o no) el món real s’explica d’una manera planera que s’entén molt fàcilment i els poders – sigui del personatge o d’artefactes – són tan visuals que s’accepten sense preguntes.

Com he dit al principi Doctor Strange serveix per introduir el món místic a l’univers Marvel i també per presentar el multivers però falta destacar que la pel·lícula també ens porta cap a les Infinity Wars amb l’aparició d’una nova gemma de l’infinit. El mestre de les arts místiques jugarà un paper molt important en el desenvolupament de la gran guerra que s’acosta.

Com és típic a les pel·lícules Marvel, Doctor Strange té dues escenes post-crédits i, en aquest cas, dues escenes de gran importància. La primera relaciona el personatge del Doctor Strange amb un altre protagonista de la fase 3 i la segona dóna pas a un nou enemic dins l’univers Marvel.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda