¿Dónde estás, Bernadette?

Richard Linklater torna a les pantalles acompanyat de Cate Blanchett, Billy Crudup i Kristen Wiig amb una pel·lícula lenta i erràtica que demostra que unir molta talent en una mateixa producció no sempre és sinònim de qualitat.

¿Dónde estás, Bernadette?, adapta la novel·la homònima de Maria Semple i ens presenta la Bernadette Fox, una brillant arquitecta interpretada per Blanchett, que viu reclosa en una desastrosa casa a Seattle. Les úniques interaccions socials que té són amb el seu distant marit (Billy Crudup), la seva irritant veïna (Kristen Wiig) i amb la seva filla de quinze anys (Emma Nelson), l’única persona amb la qual manté una relació estable i de confiança. Dies abans d’un viatge familiar a l’Antàrtida organitzat per la filla, la Bernadette desapareix sense deixar rastre i la família comença un llarg viatge per trobar-la.

Un dels principals problemes de ¿Dónde estás, Bernadette? és el desconcert inicial que provoca a l’espectador. Acostumats a veure Linklater com un realitzador i narrador solvent, aquí ens trobem amb una història a la qual li costa arranca i que no saps mai cap a on t’intenta portar fins que arribes als últims trenta minuts de metratge. El problema és que un cop arribats aquí ja costa mantenir l’atenció en el que està passant.

El personatge de la Bernadette atrau i desconcerta a parts iguals. Gràcies al talent interpretatiu de Cate Blanchett veus potencial en ella però la manera amb la qual Linklater ens la desenvolupa fa que ni entenguis ni comparteixis en cap moment les seves motivacions i pors. Fent equilibris entre la comèdia, el drama, les crisis familiars i un viatge d’autodescobriment, la pel·lícula queda diluïda entre gèneres. Lamentablement, en certs moments puc arribar a dir que arriba a fer-se avorrida.

En línies generals m’he trobat amb una proposta que ja d’inici no em despertava gaire interès i que, un cop vista, m’ho ha acabat confirmant.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda