Drinking buddies

colegasFa temps us vaig recomanar El amigo de mi hermana, una pel·lícula on Lynn Shelton retratava amb total normalitat un fragment de la història d’una parella d’amics. Si aquella us va agradar segurament també encertareu amb Colegas de copas.

Aquest cop és Joe Swanberg qui escriu i dirigeix aquesta comèdia romàntica amb fragments de drama on ens colem en uns dies de la vida de dos amics que treballen junts en una cerveseria de Chicago. En Luke (Jake Johnson) i la Kate (Olivia Wilde) treballen junts i els uneix una gran amistat. Els dos comparteixen aficions i sentit de l’humor i semblen perfectes l’un per l’altre amb una sola dificultat, els dos tenen parella.

L’argument no s’escapa de la típica comèdia romàntica però el que la fa diferent és el seu tractament. Colegas de copas no inventa, magnifica ni embelleix les situacions, simplement retrata unes situacions amb les quals qualsevol de nosaltres es pot sentir identificat. No és un documental però s’acosta molt a la realitat i el que la fa més fantastica i fresca és la mateixa naturalitat amb la qual actuen els actors. Aquí és on valorem molt el treball de Johnson, Wilde, Kendrick i Livingston. Seguint el corrent anomenat Mumblecore (estil del cinema independent americà que consisteix a marcar unes situacions i deixar el diàleg i les interpretacions a les mans de les improvisacions dels actors) els diàlegs sonen frescos i creïbles i les reaccions molt naturals.

La química entre Luke Johnson i Olivia Wilde és perfecte i ells sols aguanten tota la pel·lícula però tampoc cal desmerèixer el treball d’Anna Kendrick ni del Ron Livingston que acompanyen perfectament als dos protagonistes. Al moment els quatre es converteixen en un mirall on ens podem veure reflectits en algun moment de la nostra vida.

Per fer més natural la història els mateixos actors van treballar mentre actuaven a l’obrador de la cerveseria Revolution de Chicago i sempre que els veiem bevent ho fan amb cervesa de veritat. Hem d’aplaudir la capacitat d’aguantar l’alcohol de Johnson i Wilde doncs es fan un fart de beure.

Colegas de copas és una petita pel·lícula que va passar una mica desapercebuda en el seu moment però que val molt la pena recuperar. Si ho feu us recomano tenir una bona cervesa al vostre costat, així us evitareu aixecar-vos a buscar-ne una a la nevera durant el visionat.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda