El cadáver de Anna Fritz

Normalment no acostumo a escollir pelis de terror per passar l’estona però l’argument de El cadáver d’Anna Fritz m’ha cridat l’atenció i el fet que fos feta aquí i amb una durada curta m’ha acabat decidint. Gràcies a això he acabat descobrint una magnífica pel·lícula que segurament m’hauria passat desapercebuda.

L’Anna Fritz (Alba Ribas) és una jove estrella del cinema que apareix morta. Un cop al dipòsit el zelador decideix enviar una foto del cadàver a dos amics seus que passen a veure’l camí d’una festa. Aprofitant la situació decideixen abusar sexualment d’ella sense saber les conseqüències que tindran les seves accions.

El cadáver d’Anna Fritz és el debut cinematogràfic d’Hèctor Hernández Vicens i, el cert, és que es tracta d’un debut atrevit i impactant. La història darrera Anna Fritz és crua i colpidora, igual que la seva realització i les interpretacions. La pel·lícula té una arrancada una mica fluixa però passats els primers deu minuts va agafant ritme al mateix temps que creix la tensió i la pel·lícula es va tornant més i més pertorbadora. Amb molt poc el director aconsegueix construir un thriller de terror psicològic que atrapa i et manté enganxat a la pantalla.

Amb només un escenari i quatre personatges, Hèctor Hernández aconsegueix crear l’atmosfera perfecte per un relat pertorbador que es converteix en una magnífica pel·lícula gràcies a la brillant interpretació d’Alba Ribas. És increïble com només amb mirada, l’actriu aconsegueix transmetre tantes emocions. Alba Ribas s’atreveix amb un paper que la deixa física i emocionalment vulnerable davant el públic però que ella agafa i converteix en el centre i suport de tota la pel·lícula. Acompanyen a l’actriu barcelonina Bernat Saumell, Cristian Valencia i Albert Carbó. 

A diferència de moltes pel·lícules d’aquest gènere i, més encara tractant-se d’un debut, Hèctor Hernández sí que sap com posar punt final a la seva pel·lícula sense allargar el metratge més del necessari. La pel·lícula explica la seva història i prou, no s’entreté amb tonteries o explicacions innecessàries, va directe a l’acció i li posa punt final quan ha explicat el que havia d’explicar.

El cadáver d’Anna Fritz és una pel·lícula molt recomanable tan pels fans del cinema de terror psicològic com pels fans del cinema en general. Un relat ben construït amb una actuació espectacular que no us podeu perdre.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda