3

El camí fins a Ultron

Tot i que ja s’havien fet adaptacions de personatges Marvel a la gran pantalla és amb Iron Man quan la cosa explota. La pel·lícula protagonitzada per Robert Downey Jr. i amb Jon Favreau com a director marca un punt d’inflexió en el que són les adaptacions cinematogràfiques de Marvel i l’univers que van creant.

Iron man és el punt de partida d’un univers ric i relacionat que ens tindrà enganxats a les pantalles de cinema i televisió fins al 2019 (com a mínim) però que cronològicament parlant no és l’inici, aquest honor el té el Capità Amèrica amb Captain America: The first Avenger.

7

A continuació un 1×1 de les adaptacions que s’han fet al cinema o televisió de l’univers Marvel posades en ordre cronològic. Com podeu suposar tindrà spoilers de totes les pel·lícules.

Captain America: First Avenger (2011)

1Director: Joe Johnston
Protagonistes: Chris Evans, Hugo Weaving, Hayley Atwell i Sebastian Stan.

Argument: Rebutjat com a voluntari a la II guerra mundial Steve Rogers (Chris Evans) accepta sotmetre’s a un experiment militar que el convertirà en un supersoldat. Conegut com El Capità Amèrica, Rogers serà la gran esperança dels Aliats per acabar amb la guerra i posar fi a una organització oculta dins les tropes nazis, Hydra.

Captain America: The first avengers és com una pel·lícula clàssica de la II guerra mundial però que afegeix els elements fantàstics propis de la seva font d’origen. Si treus els poders del Capità, el Teseracte i en Crani vermell tens una gran pel·lícula bèl·lica que imita els clàssics. Com més vegades la veig més interessant i completa em sembla. Si bé Steve Rogers és el protagonista principal un dels mèrits de la pel·lícula és acompanyar-lo d’un seguit de secundaris molt ben treballats.

Des dels Howling Commandos a l’encantadora Peggy Carter els personatges no només acompanyen al Capità, formen part de la pel·lícula i t’arribes a implicar amb ells com amb el mateix protagonista. Una menció especial requereix Tommy Lee Jones i el seu Coronel Chester Phillips, digne de recordar.

També dóna peu a molts personatges que tornaran a formar part de l’univers Marvel. L’Agent Carter (Hayley Atwell), el doctor Zola (Toby Jones) o Bucky Barnes (Sebastian Stan) són alguns dels personatges que anirem trobant en altres pel·lícules o sèries i cal recordar que no sabem segur si Crani Vermell està mort.

Valoració: 8 sobre 10. Imprescindible per seguir tot l’univers Marvel.

Agent Carter (2015)

agentcarter_posterCreadors: Christopher Markus, Stephen McFeely
Protagonistes: Hayley Atwell, James D’Arcy, Dominic Cooper i Enver Gjokaj

Argument: Un cop superada la II guerra mundial, l’agent Peggy Carter és destinada a la unitat SSR (Strategic Scientific Research) allà es troba fent tasques de secretaria sense que ningú valori les seves capacitats. Quan Howard Stark és acusat de traïció l’agent Carter es veu involucrada en una missió secreta per netejar el nom del milionari playboy.

Situada just després dels fets de Capità Amèrica: El primer venjador la sèrie deixa de banda el tema superherois per convertir-se en una eficaç sèrie d’espionatge.

Amb una espectacular Hayley Atwell com a cap de cartell i un genial James D’Arcy com a company de fatigues la sèrie aconsegueix enganxar des del primer moment.

Al estar situada als anys 40 són poques les referències a l’univers Marvel que podem trobar-hi però sí que ens serveix per tornar a veure els Howling Commandos i conèixer el destí del doctor Arnim Zola.

Valoració: 7 sobre 10. Gran sèrie però per ara la seva repercussió a l’univers Marvel és mínima.

Marvel One-shot: Agent Carter (2013)

Abans de presentar Agent Carter com a sèrie es va rodar aquest curt per veure l’acceptació que tenia el personatge en solitari. Com ja heu pogut llegir el resultat va ser prou bo per a donar llum verda a una gran sèrie.

Hulk (2003)

2Director: Ang Lee

Intèrprets: Eric Bana, Jennifer Connelly i Sam Elliot

Argument: Per culpa d’un accident de laboratori el doctor Bruce Banner es converteix en un monstre verd cada vegada que perd els nervis.

La decisió d’escollir Ang Lee per una adaptació de còmic va sorprendre a més d’un i el resultat final ha creat una clara divisió entre els que la defensem com una gran pel·lícula i els que la troben un fracàs total.

Ang Lee es centra més en la psicologia i sentiments del personatge que en oferir-nos un espectacle pirotècnic o d’acció. A més Lee imprimeix a la pel·lícula unes transicions i un estil que intenta portar el còmic a la pantalla i que no va convèncer a tothom.

La química entre Bana i Connelly era prou bona per mantenir els personatges al llarg del temps però la baixa acceptació per part del públic els va condemnar.

Valoració: 6 sobre 10. Encara que s’intenti oblidar el Hulk d’Ang Lee forma part de l’univers Marvel i és interessant de veure per conèixer l’origen i motivacions del personatge.

Iron Man (2008)

3Director: Jon Favreau

Intèrprets: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow i Jeff Brigdes.

Argument: El multimilionari Tony Stark cau en mans d’un grup terrorista en una visita a Afganistan. Per escapar Stark crea una armadura accionada per un petit nucli d’energia que porta incorporat al seu cos i que el manté en vida. Un cop lliure i commocionat pel fet, Tony Stark decideix millorar l’armadura i fer els possibles per evitar que el mateix li pugui passar a ningú més.

Un dels grans encerts d’aquesta pel·lícula és l’elecció del protagonista. Robert Downey Jr. crea un Tony Stark increïble amb una barreja de prepotència i tendresa que el fa caure simpàtic ràpidament.

La barreja entre humor, acció i èpica converteix Iron man en una pel·lícula molt entretinguda i recomanable. Una sorpresa a la qual el públic va respondre amb ganes i que va marcar l’inici d’un estil de fer pel·lícules de superherois.

Iron Man demostra que l’univers que Marvel estava preparant no és una improvisació. És aquí, la primera pel·lícula de la Fase 1 on ja sentim a parlar de SHIELD, coneixem l’agent Coulson i, a l’escena post-crèdits, ens presenten a Nick Fury i l’iniciativa Venjadors.

Valoració: 7 sobre 10. No només és el punt de partida, també és una molt bona pel·lícula.

Iron Man 2 (2010)

4Director: Jon Favreau

Intèrprets: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow i Don Cheadle

Argument: Ara que el món coneix la veritable identitat d’Iron man en Tony Stark és més conegut que mai. Ocupat en millorar l’armadura i solucionar conflictes Stark no s’adona de dues amenaces que l’envolten, una d’interna i una del seu passat.

Les expectatives amb la nova entrega d’Iron man eren molt altes i segurament això va ajudar a la pobre reacció de la gent un cop vista la peli però no ens enganyem, Iron man 2 és molt més fluixa que la primera i es limita a fer més gran, més bonic o més explosiu tot el que havíem vist dos anys enrere.

Robert Downey Jr. segueix clavant el personatge de Tony Stark i Don Cheadle es pren molt seriosament la substitució de Terrence Howard qui en una gran decisió va exigir més diners per fer aquesta segona part cosa que li va suposar no tornar a trepitjar el set. Aquesta entrega d’Iron man ns serveix d’introducció a Màquina de guerra i, el més important, a un dels membres desconeguts dels Venjadors, Natasha  Romanoff, la Vidua negra. Mickey rourke com enemic principal tampoc va ser el reclam esperat.

Iron man 2 queda molt per sota de la seva predecessora tot i tenir alguns moments molt interessants. Per sort la tercera entrega va millorar en alguns aspectes però sense arribar al nivell de la primera.

L’escena postcrèdits ens obre el camí a Thor.

Valoració: 6 sobre 10. Simple entreteniment sense la força que s’esperava. Serveix per introduir a la Vídua negra al món Marvel.

The incredible Hulk (2008)

5Director: Louis Leterrier
Protagonistes: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth i William Hurt

Argument: Bruce Banner (Edward Norton) viu com un justícia de la justicia després que cinc anys abans un terrible accident el convertís en Hulk, un ésser amb una força increïble però ple de ràbia. Decidit a caçar-lo el general Ross comença a experimentar amb un sèrum per crear supersoldats però que acaba convertint el subjecte en una abominació.

Després del fracàs de taquilla (que no de crítica) del Hulk d’Ang Lee es decideix fer una reinvenció del personatge. Es canvia Eric Bana per Edward Norton, Ang Lee per Louis Leterrier i s’enfosqueix el to de la pel·lícula convertint-la en una peli d’acció amb un Hulk més agressiu físicament. El resultat? Un producte simple i sense ànima.

Segurament no era l’esperat però el Hulk d’Ang Lee tenia personalitat propia, el Hulk de Louis Leterrier és un telefilm de dissabte tarda però amb més pressupost.

Edward Norton és un gran actor però no el veus mai còmode en el paper del Doctor Banner. Això i les diferències creatives amb l’equip directiu faran que Norton no recuperi el paper de Hulk. Si a aquests problemes li sumem la presència d’una ineficaç Liv Tyler com a secundària principal tenim una història amb una gran falta de química entre els protagonistes.

Com ja va passar amb Crani Vermell a Capità Amèrica, Marvel manté viu l’Abominació qui sap si per futures pelis.

A l’escena dels crèdits veiem com Tony Stark comença a moure fils per unir els Venjadors.

Valoració: 4 sobre 10. No només és fluixa de nassos, tampoc aporta res a l’univers Marvel.

Marvel one shot: A funny thing happened on the way to Thor’s Hammer (2011)

Petit curt que sembla més un entreteniment que altra cosa. De camí al desert on troben el Mjolnir (martell de Thor) l’agent Coulson s’atura a buscar provisions en una gasolinera. El que no sap és que arriba just en el moment que s’està produint un atracament.

Thor (2011)

8Director: Kenneth Branagh

Intèrprets: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins i Natalie Portman.

Argument: Castigat pel seu pare Odin en Thor, l’hereu del reialme d’Asgard, és enviat a la Terra per aprendre humilitat. Privat dels seus poders Thor s’haurà d’adaptar a un estil de vida diferent mentre una amenaça oculta es prepara per atacar Asgard.

La mà de Branagh com a director es nota de dues maneres, per una banda en l’opulència de les localitzacions i la grandiositat que transmeten les escenes i, per l’altra, en la falta de ritme a l’hora de gravar les escenes d’acció. Thor és entretinguda però es queda amb menys del que es podia esperar. Chris Hemsworth dóna la talla com a Déu nòrdic però es veu àmpliament superat per el seu enemic, un genial Tom Hiddleston que posa cara a un dels millors personatges de les pelis Marvel, Loki. Mentrestant Natalie Portman es veu molt perduda i fora de lloc en una pel·lícula d’aquestes característiques.

Com ja ha passat a Iron man 2 la peli ens presenta un dels membres desconeguts dels Venjadors, Ull de falcó.

Thor com a pel·lícula entreté però gràcies a Loki millora considerablement.

L’escena postcrédits ens serveix per lligar amb Avengers

Valoració: 5 sobre 10. Introdueix nous personatges, ens presenta un enemic recurrent a l’univers Marvel i ens deixa veure la Kat Dennings però ni tot això salva Thor de ser de les més fluixes de Marvel.

Marvel one shot: The consultant (2011)

El Consell de Seguretat Mundial vol que la Abominación formi part de la iniciativa Venjadors, per tal d’evitar-ho però quedar bé davant el Consell l’agent. Coulson envia El Conseller a negociar amb el general Ross.

The Avengers (2012)

10Director: Joss Whedon

Intèrprets: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo i Scarlett Johansson

Argument: Loki amenaça la Terra amb l’ajuda d’un exèrcit alienígena. L’única manera d’evitar-ho és reunir els millors herois del planeta. Sota el comandament de SHIELD, Iron man, el Capità Amèrica, Thor, Hulk, la Vídua negra i Ull de falcó treballaran junts per evitar la destrucció del planeta.

Tot el que havíem vist fins al moment desemboca en aquesta pel·lícula, els personatges que havíem conegut en les pel·lícules anteriors es reuneixen aquí amb una única cara nova. Les exigències d’Edward Norton provoquen el seu canvi per un excel·lent Mark Ruffalo que s’adapta molt bé al paper. El principal problema de reunir tots aquests personatges és donar prou rellevància a cada un d’ells. De fet mentre Tony Stark/Iron man aconsegueix destacar d’altres com Thor queden més diluïts. És una molt bona oportunitat de conèixer un personatge tan interessant com Ull de falcó.

Acció sense límits, entreteniment i un sentit de l’humor posat en el moment precís fan d’Avengers una magnífica pel·lícula. Les seves més de dues hores de metratge passen sense fer-se gens pesada i quan acaba en vols més. La mà de Joss Whedon es nota en la direcció i el camí que segueix la pel·lícula.

L’experiment de Marvel va funcionar a la perfecció i va donar impuls a la fase 2 i una confiança cega en Whedon.

La pel·lícula té molts punts destacables. Des de l’aparició dels Chitauri a la “mort” de l’Agent Coulson que Nick Fury utilitza per motivar el grup d’herois però que a Agents of SHIELD veurem que és més que això. També ens serveix per presentar un dels grans enemics del grup, Thanos qui torna a aparèixer a Guardians of the Galaxy i espera el seu moment a Infinity Wars  (2018)

Valoració: 8 sobre 10. No cal valorar el seu pes dins l’univers Marvel, els fets d’aquesta pel·lícula marquen un punt d’inflexió i el final de la fase 1.

Daredevil (2015)

daredevil3Creadors: Drew Goddard

Intèrprets: Charlie Cox, Vincent D’Onofrio i Elden Henson

Si Captain america: Winter soldier és el millor que ha fet Marvel al cinema, a televisió aquest títol li donem a Daredevil.

La sèrie més desconnectada de l’univers creat per Marvel és la que més qualitat aporta. Amb un tractament molt de gran pantalla per un producte televisiu Daredevil té un to fosc i adult que la resta de productes Marvel per televisió no tenen.

L’única referència que fa a la situació global és la reconstrucció de Nova York després dels fets de Vengadores cosa que situa els personatges dins l’univers però els allunya una mica per donar-los personalitat pròpia.

Grans personatges i un producte molt treballat fan de Daredevil una imprescindible no només pels fans dels superherois, també pels fans de les sèries en general.

Valoració: 8 sobre 10. Moments espectaculars rara vegada vistos a televisió

Marvel one shot: item 47 (2012)

El més fluix dels curts Marvel. Passats els incidents de Nova York una parella de lladres aconsegueix fer funcionar un arma Chitauri. L’agent Sitwell és enviat a recuperar l’arma i eliminar els dos delinqüents però decideix que val més la pena reclutar-los per SHIELD que eliminar-los. Excusa per veure com SHIELD és capaç de crear/arreglar armament alien i per veure Lizzy Caplan en pantalla.

Iron Man 3 (2013)

6Director: Shane Black
Intérprets: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow i Guy Pearce

Argument: Una nova amenaça cau sobre el planeta en forma d’un terrorista brutal i astut. En Tony Stark ha de superar el trauma dels fets de Nova York i fer front al Mandarí.

Si us sóc sincer és la primera sorpresa que m’he emportat en revisitar l’univers Marvel per escriure aquesta entrada. Amb totes les altres el record que en tenia s’acostava bastant a la impressió que he tingut al tornar-les a veure, amb Iron Man 3 puc dir que ha millorat. Continua essent de les fluixes però és molt millor del que em va semblar la primera vegada.

Aquí comença el que es coneix com a Fase 2. Un cop passats els fets de Nova York la humanitat ha de fer el possible per acceptar tot el que va passar. Un dels que pitjor ho porta és en Tony Stark. Molt afectat per l’experiència viscuda amb els Venjadors en Tony es comença a qüestionar moltes coses fins que un nou enemic apareix.

Aquesta tercera entrega d’Iron Man supera la segona però queda molt enrere del que va ser Iron Man però sense ser tan dolenta com les dues Thor (de la segona en parlo a continuació). El millor d’aquesta entrega és poder veure l’evolució del caràcter de Tony Stark que segurament veure’m ampliat a Vengadores: La era de Ultrón i que desembocarà en els futurs actes de Civil War.

Si bé és entretingut veure l’aparició d’Iron Patriot (Don Cheadle) i que ens deixa veure una gran interpretació d’un desbocat Ben Kingsley el cert és que Iron Man 3 fa poc més que entretenir. Fins i tot en aquest cas l’escena post-crèdits és poc més que un entreteniment entre Bruce Banner i Tony Stark.

Valoració: 6 sobre 10. Coneixem un nou enemic i veiem com Tony Stark i el món afronten els fets de Nova York però poc més.

Marvel one shot: All hail the King

A Iron man 3 vam descobrir que El Mandarí no era més que una invenció per encobrir una conspiració. Un cop a presó en Trevor Slattery sembla ser més del que ens va ensenyar a Iron man 3.

Agents of SHIELD (temporada 1, cap: 1-7)

9Creadors: Maurissa Tancharoen, Jed i Joss Whedon.

Protagonistes: Clark Gregg, Ming-na Wen i Chloe Bennet.

La primera aventura televisiva d’aquest univers Marvel no podia començar d’una manera més fluixa. El punt de partida és un grup liderat per l’Agent Coulson que es dedica a controlar les persones amb poders.

La sèrie arranca amb molts tòpics, la parella de científics excèntrics, el soldat valent i fort, la jove hacker atractiva amb un passat fosc i el líder carismàtic cosa que em va fer abandonar la sèrie als pocs capítols per sort una segona oportunitat i l’arribada d’un capítol espectacular (el 17) converteixen el que era un entreteniment molt senzill en un complex nexe d’unió entre pel·lícules de l’univers Marvel.

Thor: The Dark World (2013)

thor2Director: Alan Taylor

Intèrprets: Chris Hemsworth, Natalie Portman i Tom Hiddleston

Argument: Molts anys enrere Bor, el pare d’Odin, aconsegueix derrotar els Elfs Obscurs, una raça decidida a exterminar tota la galàxia amb una arma anomenada Aether. Quan un dels supervivents d’aquesta raça descobreix que pot recuperar l’arma farà tots els possibles per destruir Asgard i el planeta on s’amaga l’Aether, la Terra.

La fase 2 de Marvel no va arrencar amb molt bon peu. Si ja hem vist que Iron Man 3 puja el nivell de la segona però es mantenia per sota la primera, Thor: The Dark World no aconsegueix ni arribar al nivell de la primera entrega.

Si heu anat per ordre ja heu vist que per mi Thor és de les més fluixes de Marvel i podeu imaginar que tenia poques esperances amb Thor 2. La pel·lícula de Brannagh tenia els seus defectes però aquesta segona entrega sembla feta amb l’únic objectiu de recordar al públic l’existència del Déu Asgardià. La falta de química entre els actors és impressionant i les reaccions dels personatges són exageradament falses i imposades. Si a la primera el personatge de Kat Dennings servia per donar un contrapunt còmic a la situació en aquesta segons s’ha convertit en un bufó sense sentit.

També personatges com Sif, Volstagg o Fandral es veuen relegats a simples peces d’atrezzo sense més objectiu que omplir pantalla.

Ni el magnífic Tom Hiddleston amb el seu Loki salva la pel·lícula.

Thor: The dark world té dues escenes als crèdits, una d’imprescindible a la meitat i una de ridícula al final. En la primera veiem l’aparició de El col·leccionista per primera vegada (surt a Guardians of the Galaxy) però el més important és la menció a les Gemmes de l’infinit i el que suposen.

Valoració: 4 sobre 10. Molt fluixa però té punts interessants per seguir tot el que passa i anirà passant a l’univers Marvel

Agents of SHIELD (temporada 1, cap: 8-16)

La sèrie segueix el seu curs, ha millorat una mica respecte a els 8 primers episodis però encara no passa d’entreteniment. Malgrat això ja podem començar a intuir l’estreta vinculació que tindrà amb l’univers Marvel al desvelar certs secrets com la veritat sobre la mort de l’agent Coulson.

Captain America: Winter soldier (2014)

11Director: Anthony i James Russo

Intérprets: Chris Evans, Scarlett Johansson i Samuel L. Jackson

Argument: Un cop adaptat a la vida moderna i superats els fets de Nova Yors en Steve Rogers s’enfronta a una amenaça pitjor. Amb l’ajuda de Natasha Romanoff i Sam Wilson (Falcon) s’haurà d’enfrontar a un desconegut enemic anomenat El Soldat d’hivern mentre veu com SHIELD es desintegra.

El currículum dels germans Russo no feia preveure la pel·lícula que ens presentarien. Tv movies, sèries o Tu, jo i ara en Dupree no són excel·lents referents però els Russo aconsegueixen convertir Captain America: Winter Soldier en una obra mestra. Iron man, Captain America: The first Avenger i Avengers són bones però Winter Soldier les supera de llarg. Acció, intriga, emoció, humor, tot està equilibrat i perfectament integrat a la nova aventura del Capità. Si això no fos suficient l’argument de la pel·lícula és un nou punt d’inflexió a l’univers Marvel.

Captain America: Winter Soldier ens explica la caiguda de SHIELD provocada per la desapareguda HYDRA. L’organització creada pel Crani Vermell no va desaparèixer amb el seu fundador, en realitat es va camuflar dins de SHIELD per prendre el control un cop l’agència s’hagués establert. Steve Rogers es troba rodejat d’amics i coneguts en els quals no pot confiar i el nom de SHIELD cau en desgràcia a ulls del món.

La pel·lícula també ens presenta dos nous personatges, Falcon interpretat per Anthony Mackie i que pot convertir-se en un recurrent a l’univers Marvel i El soldat d’hivern, un soldat perfecte que resulta ser Bucky Barnes, l’amic d’infància del Capità. Al mateix temps veiem com Nick Fury ha d’abandonar SHIELD i passar a la clandestinitat.

Els fets de Winter Soldier provoquen un daltabaix a l’univers Marvel, SHIELD amb prou feines aconsegueix sobreviure mentre que HYDRA s’ha fet més forta que mai. L’escena dels crèdits ens presenta a dos dels personatges que s’uniran a els Venjadors a Ultron, Quicksilver i La Bruixa Escarlata i ens ensenya com HYDRA té un magatzem ple d’objectes Chitauri.

Valoració 9 sobre 10.La millor pel·lícula de Marvel.

Agent of SHIELD (temporada 1, cap 17-22)

Si has aguantat Agent of SHIELD fins aquest punt veuràs que l’esforç ha valgut la pena. Directament lligat amb els esdeveniments de Captain America: Winter Soldier la sèrie ens ensenya com SHIELD intenta sobreviure a l’aparició de HYDRA i com l’agent Coulson s’ha de fer càrrec de l’agència després de la desaparició de Fury. Els últims capítols marquen un abans i un després a agent of SHIELD que passa a convertir-se en una peça fonamental de l’univers Marvel.

Guardians of the Galaxy (2014)

guardians2Director: James Gunn
Intérprets: Chriss Pratt, Zoe Saldana i Lee Pace

Argument: Un grup d’inadaptats acaba treballant plegats per salvar la galàxia de l’amenaça Kree. Junts formaran els Guardians de la Galaxia.

Guardians of the Galaxy és la pel·lícula que s’aparta més de l’univers que crea Marvel tot i estar-hi connectada. No només ens presenta personatges desconeguts pel gran públic si no que la història passa lluny del planeta i dels fets que està vivint.

Totes aquestes característiques feien de Guardians of the Galaxy una aposta arriscada per part de Marvel però la bona mà de James Gunn i la força dels seus protagonistes han convertit Guardians of the Galaxy en una de les millors de la fase 2.

Acció com a les pelis d’aventures clàssiques, un protagonista que sembla extret d’una entrega d’Indiana Jones i uns secundaris amb molta personalitat són els ingredients que van convertir a Guardians of the Galaxy en un èxit de taquilla i públic. El gran inconvenient de la pel·lícula el trobem en els seus villans. Ronan és espectacular físicament però li falta gràcia i personalitat i Thanos queda a l’ombra esperant la seva oportunitat en una pel·lícula que el tingui com a enemic principal.

Com he comentat al principi és la menys lligada a l’univers Marvel però, al mateix temps, serà una peça important. Guardians of the Galaxy ens presenta la tercera Gemma de l’infinit. Aquest vincle no és l’únic que Marvel ha volgut donar a la pel·lícula, a l’amagatall de El Col·leccionista és fàcil reconèixer un Elf obscur com els de Thor: The dark World. Per si no fos suficient l’escena final és un clar homenatge als que ja tenim una edat i miravem pel·lícules de superherois quan érem petits amb l’aparició del Pato Howard.

Valoració: 7 sobre 10. Entretinguda i part important del que serà la fase 3 de Marvel.

Agents of SHIELD (temporada 2)

La sèrie segueix mantenint el nivell de la primera temporada però amb un afegit, la presentació durant la mid-season dels Inhumans, personatges que formaran part de l’univers Marvel en una futura pel·lícula. La guerra amb HYDRA segueix i s’han de formar aliances per superar les dificultats. L’agent Coulson descobreix que no només s’ha de preocupar de l’intent de HYDRA per conquerir el món, una facció de SHIELD no està d’acord amb la seva manera de portar les coses i decideix prendre el comandament.

Agents of SHIELD no ha tancat temporada però enllaça perfectament amb els fets que passaran a Age of Ultron.

El futur

Avengers: Age of Ultron promet ser un nou punt d’inflexió a l’univers Marvel al mateix temps que una magnífica pel·lícula. Aquesta segons reunió d’herois serà més directe que la primera, ara ja es coneixen entre ells i saben com treballar junts. La pel·lícula també ens ha de mostrar el retorn de Nick Fury a SHIELD i ha de preparar el camí cap a Civil War on veurem l’enfrontament entre Tony Stark i Steve Rogers.

12

Marvel té corda per estona, la fase 3 està més que planificada a més d’estrenes per aquest mateix any com Ant-man. Tot sembla indicar que veurem molts canvis al llarg d’aquesta fase 3 i que l’univers Marvel com el coneixem canviarà totalment amb l’aparició de nous personatges i la desaparició d’algun dels coneguts.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

3 Comments

  1. Fantàstic Post!! En les puntuacions discrepo una mica… estic enamorat del Hulk de Ang Lee i per tant li posaria un 8/10, igualment amb el guardians de la galaxia
    Molta força!!

  2. Discreparíem força, però molt bon post.

Comments are closed.