El corredor del laberint

runner3Des de sempre el cinema ha estirat de la literatura per trobar fonts d’inspiració, Stephen King, John Grisham, Tom Clancy i una llarga llista d’escriptors han vist les seves creacions portades a la gran pantalla. Aquesta manera de fer l’hem vist molt clarament últimament amb la literatura juvenil, Els jocs de la fam, Divergent, El séptimo hijo o Percy Jackson, etc. Tots ells best-sellers amb un públic molt definit que intenten trobar la tecla màgica que els converteixi en el proper Harry Potter o StarWars d’una generació. Una de les últimes que he vist és El corredor del laberint, adaptació homònima de James Dashner.

Wes Ball debuta en la direcció de llargmetratges amb una més que digna adaptació d’una novel·la prou entretinguda. A diferència del que em va passar amb els Jocs de la fam (vaig trobar fluix el primer llibre i pitjor la primera peli) amb El corredor del laberint m’ho he passat molt bé. El llibre manté la intriga i l’atenció tota l’estona i tot i que va molt dirigit a un públic força més jove que jo tampoc cau en la simplicitat d’altres, amb la pel·lícula passa el mateix. A més l’adaptació arregla prou bé situacions i maneres de fer que funcionen en paper però no funcionarien en pantalla.

Al capdavant tenim dues cares poc conegudes com Dylan O’Brien (Teen Wolf) i Kaya Scodelario (Skins) acompanyats d’algunes cares més conegudes però que agafen un paper més secundari com Thomas Brodie-Sangster o Will Poulter.

No ens enganyem, El corredor del laberint no serà la següent Harry Potter ni el següent referent del cinema d’aventures juvenils però quedarà com un entreteniment prou ben reeixit. És d’aquelles pelis que aconsegueix fer passar unes dues hores entretingudes i et deixa amb prou bon regust de boca per a voler veure les següents.  És en aquestes continuacions on tinc els més dubtes. De moment no he passat del primer llibre i ara estic parlant sense saber però se’m fa difícil veure cap on pot anar tot o com s’explicarà tota la història. Veig complicat donar una explicació més o menys creïble a tot.

En definitiva, El corredor del laberint entreté, diverteix i és un bon producte per veure ja siguis adolescent o no.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda