2

El médico

medico_posterEl médico és l’adaptació a la gran pantalla del bestseller homònim de Noah Gordon. Com que no he llegit el llibre en que es basa, no puc valorar l’adaptació com a tal o sigui que em centraré en el que és la pel·lícula.

El primer que m’ha passat pel cap un cop acabada és que s’han equivocat en el format. Crec que si en comptes de fer una peli de 150 minuts, haguessin fet una mini-sèrie de tres o quatre capítols haurien superat un dels grans problemes de l’adaptació; la duració i el ritme.

El médico ens explica la història d’un jove orfe anglès que decideix viatjar fins a l’altra punta del món per estudiar medicina en una universitat on conviuen musulmans, perses i jueus però no poden entrar cristians. La curiositat i l’afany de coneixements el porten a investigar més enllà del permès sobre el cos humà.

Com a protagonista tenim a un poc conegut Tom Payne que es veu recolzat per actors de més renom com Ben Kingsley, Stellan Skarsgard i Olivier Martinez que, sense fer res de l’altre món, compleixen de forma correcte les seves interpretacions.

medico01

Tot i tenir un aire a tv-movie amb pressupost l’ambientació és més que correcte però té un petit detall que fa separar-te de la pel·lícula, tothom parla anglès. És igual que estiguis a Londres o a Persia, que siguis un rodamón o el Shah, no tindràs cap problema en comunicar-te si parles la llengua de Shakespeare. Com ja he comentat no he llegit el llibre i desconec si és una llicencia que s’ha pres la pel·lícula o això ja passa a la novel·la però si és així ho trobo un error força gran. Els problemes de comunicació entre els personatges serien un afegit molt interessant i, al mateix temps, molt creïble.

Emma Rigby, l’únic personatge femení de la pel·lícula

La peli no és dolenta, i m’atreveixo a dir que si el llibre et va agradar t’agradarà la peli. Com a mínim a mi m’ha agradat tot i quedar-me amb la sensació que una mini-sèrie m’hauria agradat molt més.

Recomano veure-la? És complicat de dir, si no us fa res aguantar unes dues hores i mitja en una butaca de cinema i sentiu curiositat per l’adaptació aneu-hi, si per aguantar més d’una hora i tres quarts al cine us han d’oferir una obra mestra aneu a veure alguna altra cosa (podeu aprofitar per veure 12 años de esclavitud que també passa de les dues hores).

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

2 Comments

  1. Pel que fa al comentari de la llengua diria que al llibre ell té un petit temps d’adaptacióa l’idioma (no recordo si durant el viatge o quan arriba) però després és un tema que s’obvia.

    • Merci Hari! A l’adaptació el tema s’ignora totalment. Si tens ocasió de veure-la ja em diràs si s’assembla al llibre.

Comments are closed.