El otro guardaespaldas

Amb el pas dels anys el cinema d’acció ha guanyat en espectacularitat però ha perdut en gamberrisme. Ara les persecucions són molt més ràpides i espectaculars, les baralles més realistes i vibrants però els arguments i els diàlegs són menys atrevits i més políticament correctes. El otro guardaespaldas ve a trencar aquesta tendència i ens regala una pel·lícula com les d’abans, una pel·lícula que no pretén res més que entretenir, fer passar una bona estona i, per poc que es pugui, robar alguna riallada a l’audiència.

El otro guardaespaldas pertany al que es coneix com a buddy movie, un gènere que va tenir el seu moment d’esplendor durant els 80 i els 90 i que s’ha anat mantenint al llarg dels anys però amb menys repercussió. Com qualsevol pel·lícula d’aquest gènere, basa la seva història en dos personatges masculins i contraposats que han d’aprendre a conviure o treballar junts. Aquesta part recau sobre Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson i els dos compleixen amb nota. La química entre els dos actors proporciona el 90% de l’èxit de la pel·lícula.

Als dos actors protagonistes se’ls veu còmodes dins els papers i molt conscients que no participen en la pel·lícula per guanyar un Oscar o fer-se un nom al món del cinema, els dos van a passar-s’ho bé alliberats de la mirada de la indústria. Això també es nota amb els secundaris, una encantadora i malparlada Salma Hayek i un Gary Oldman jugant a ser el dolent de manual. A Reynolds i Jackson se’ls veu relaxats, preparats per jugar i passar-ho bé; aquest ambient es transmet per pantalla i dóna a la pel·lícula una frescor que moltes pelis d’avui en dia troben a faltar.

La pel·lícula de Patrick Hughes està pensada per entretenir i fer passar una bona estona, no per deixar petjada en el món del cinema. És una entrada d’aire fresc en una indústria que, últimament, es preocupa més en crear grans històries i arguments complexos que no pas en entretenir el públic i fer-nos passar una bona estona.

El otro guardaespaldas es pot considerar cinema del d’abans, aquell cinema que ens feia desconnectar durant un parell d’hores i on gaudíem d’acció i humor sense la necessitat de ser políticament correctes.

Com diria el personatge de Samuel L. Jackson, aneu-la a mirar, motherfuckers!

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda