El pas del temps – Els goonies

Fa uns dies vaig recuperar Els Goonies, una peli que és indiferent si la miro amb 12, 20 o 35 anys, és una de les millors pelis d’aventures que he vist mai. Com que el temps passa i tots ens fem grans he pensat que seria interessant veure què se n’ha fet aquell grup d’amics amb el pas del temps.

goonies_casting2

Sean Astin

Segurament el Goonie que més sona als més joves pel seu paper de Sam Gamgí a la trilogia de El senyor dels Anells. Els Goonies va ser el seu primer paper al cinema. Al llarg dels anys va tenir paper en diferents pel·lícules com Rudy o La guerra dels Rose però és l’any 2001 quan es converteix en una cara mundialment famosa pel seu paper a la trilogia de Peter Jackson. També l’hem vist a 24 i ha posat veu a diversos personatges d’animació o videojocs, entre ells la tortuga ninja Raphael de la sèrie del canal Nickelodeon. L’any 1994 va dirigir el curt Kangaroo Court que va ser nominat als Oscar.

Josh Brolin

L’altra cara coneguda. Havia participat en alguna tv-movie abans però la seva carrera també comença amb Els Goonies. Al llarg dels anys la carrera cinematogràfica de Brolin ha alternat grans pel·lícules amb produccions nefastes. L’hem pogut veure a Milk (on va ser nominat com a secundari als Oscar), No es país para viejos o Valor de ley però també a Jonah Hex o Men in Black 3. Aquest 2015 el podrem veure com a Thanos a Guardianes de la Galaxia i recuperant el paper de Dwight McCarthy que va interpretar Clive Owen a Sin City: A Dame to kill for.

never_sayCorey Feldman

El Goonie més perjudicat. Abans de Els Goonies, Feldman ja havia participat en molts anuncis de televisió, sèries i pel·lícules, entre elles Gremlins i un parell d’entregues de Viernes 13. La seva carrera es torna irregular i va participant en pel·lícules poc importants. Posa veu a Donatello a la pel·lícula dels anys 90 de les tortugues ninja (curiosament coincideix amb Astin a l’actual entrega animada de Nickelodeon però amb un paper secundari). Es fa molt conegut per The two Coreys, un reality que protagonitza juntament amb Corey Haim però que acaba trencant la relació entre els dos per culpa d’una discussió sobre drogues. De fet Corey Feldman reconeix i supera la seva addicció.

Jeff Cohen

Els Goonies va ser el ser punt més alt en el cinema. De fet Cohen deixa la interpretació al cap de 5 anys després de fer quatre o cinc papers en tv-movies i es dedica als estudis. Actualment és un conegut advocat amb el seu propi bufet.

Kerri Green

La noia Goonie. Era l’objecte de desig del grup d’amics i de molts que la vam veure d’adolescents però això no va influir de cap manera en la seva carrera cinematogràfica. Green participa en una desena de tv-movies o sèries sense repercussió. El més important és el paper de Maggie que interpreta al film Lucas l’any després de Els Goonies. L’any 1999 va escriure i dirigir Bellyfruit.

Martha Plimpton

L’altra noia Goonie. La seva carrera tampoc és molt remarcable tot i tenir títols com La costa dels mosquits o Beautiful Girls. Ja de més gran ha participat a The Good Wife amb un paper secundari que li ha valgut un Emmy i protagonitza la comèdia Raising Hope.

Jonathan Ke Quan (Ke Huy Quan als crédits)

Abans de Els Goonies va interpretar el paper pel qual més se’l coneix, en Short Round (Tapón) a Indiana Jones i el temple maleït. La resta de la seva carrera només destaca pels papers interpretats a Los primeros de la classe (Head of the class) o Together we stand. Com a curiositat fa d’especialista coreógraf d’arts marcials a El único i Xmen.

John Matuszak

No entrarem en si és o no un Goonie, el seu bon cor ens va convèncer a tots. Abans que actor Matuszak era jugador de futbol americà i va guanyar dues Super Bowl. A part de Els Goonies no va fer res remarcable. Matuszak va morir l’any 1981 als 38 anys per una sobredosi d’un medicament que tenia prescrit pel dolor.

goonies_avui

Per darrera les càmeres tenim a Richard Donner, l’encarregat de Superman i Superman II abans de fer Els Goonies i la saga Arma Letal posteriorment. Maverick de l’any 1994 és la última peli decent que ha fet. Com a creador de la història tenim a Steven Spielberg que tots sabem com va la seva carrera i com a guionista a Chris Columbus que tots coneixem per dirigir les primeres Harry Potter o Solo en casa.

Com veieu el temps no ha tractat a tot el grup per igual però tots ells poden estar orgullosos de formar part d’una cinta que va marcar una generació i que avui en dia encara és un referent.

Goonies never say die!

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda