El rey proscrito

Netflix ens presenta la continuació de la història de William Wallace que Mel Gibson va portar a pantalla l’any 1995 amb Braveheart amb Outlaw King. Chris Pine es converteix en Robert the Bruce, noble escocès que es va enfrontar al rei anglès Eduard I i al seu fill, el príncep de Gal·les per recuperar la independència d’Escòcia al segle XIV.

Després de l’execució de William Wallace, el noble Robert de Bruce (Chris Pine) es veu abocat a una guerra amb la corona anglesa per recuperar la independència d’Escòcia. Amb inferioritat numèrica i escassos recursos en nou rei d’Escocia comença una guerra de guerrilles que posarà en moltes dificultats el rei Eduard I (Stephen Dillane) i el seu fill, el príncep de Gal·les.

Tenia moltes ganes de veure el nou treball de Chris Pine i David Mackenzie després que treballessin plegats a la brillant Comancheria i potser això m’ha condicionat. Actor i director tornen a coincidir però aquesta vegada el resultat no és tan espectacular com l’anterior. El rey proscrito té un ritme massa lent i una falta de força i èpica que li resta interès al conjunt. Suposo que buscant evitar les inevitables comparacions amb la pel·lícula de Mel Gibson i seguint fidel al seu estil com a director, Mackenzei ens ofereix una història molt més humana i realista però no ho compensa amb uns personatges carismàtics i prou potents per enganxar l’espectador.

Chris Pine és més bo escollint projectes que interpretant-los i el seu Robert de Bruce no té prou personalitat ni prou força per compensar la lentitud de la pel·lícula. Em costa veure el personatge com un líder al qual seguir. La resta del repartiment també està format per grans actors però els seus personatges tampoc permeten lluir-se gaire.

Malgrat tots aquests defectes, El rey proscrito és una proposta interessant que es gaudeix molt millor quan acceptes el seu ritme pausat i l’evidència que no ens trobem davant un nou Braveheart. Mackenzie també ens regala una de les batalles medievals més espectaculars i sagnants dels últims anys.

 

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda