El tiempo contigo

Fa tres anys, Makoto Shinkai ens va robar el cor amb Your name, una història d’amor adolescent a través del temps, que es va convertir en un èxit internacional. El cert és que el director japonès ja venia d’una llarga carrera en el cinema d’animació amb títols tan interessants com El lugar que nos prometimos, El jardín de las palabras o 5 centímetros por segundos – tres pel·lícules que podeu veure a Filmin si teniu més curiositat per l’autor – però va ser la història d’en Taki i la Mitsuha qui el va descobrir al gran públic i va provocar l’expectativa que ha generat la seva nova pel·lícula.

El tiempo contigo repeteix la fórmula d’amor juvenil de les pel·lícules de Shinkai generant una emotivitat que arriba al fons de l’ànima i t’omple d’emoció. Ens trobem davant d’una història que juga amb els sentiments i ens empeny a emocionar-nos amb l’amor entre en Hodaka i la Hina.

Les comparacions amb Your name són inevitables, més encara amb l’expectativa existent, i aquí és on El tiempo contigo surt perdent en tot menys en l’apartat visual. Tècnicament la nova pel·lícula de Makoto Shinkai és un espectacle per la vista. El detall està perfectament definit des dels primers plans dels protagonistes fins als plans més generals de la ciutat de Tokio. El tiempo contigo busca el realisme dins de l’animació i l’aconsegueix de manera brillant. En canvi en l’apartat narratiu és on la pel·lícula es presenta una mica més fluixa. El ritme de El tiempo contigo és irregular amb trams de pel·lícula excessivament  lents però sense fer-se avorrits i d’altres més precipitats com el tram final. Malgrat això en cap moment la pel·lícula es fa llarga o tediosa, només irregular.

El mateix passa amb la construcció dels dos personatges que presenten un rerefons molt interessant però que la pel·lícula no desenvolupa a fons en cap moment. Els passats d’en Hodaka i la Hina són tan interessants com el seu present però ens quedem amb les ganes de saber-ne més.

Malgrat els seus defectes, El tiempo contigo és una pel·lícula que aconsegueix emocionar, fer riure i plorar i passar una molt bona estona al costat de dos personatges que t’acaben robant el cor. De totes les hereves de Your name que han anat sortint durant aquests tres anys, El tiempo contigo és l’única que pot presentar-se així sense que ningú li pugui discutir.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda