El viaje de Arlo

dinosaur_posterQuè hauria passat si fa 65 milions d’anys el meteorit que va acabar amb els dinosaures s’hagués desviat uns quants quilòmetres i no hagués impactat amb la Terra? Aquesta és la pregunta que s’han formulat els estudis d’animació Disney i Pixar per preparar la seva última pel·lícula The good dinosaur (aquí traduïda com El viaje de Arlo).

Repetir l’èxit de Frozen o Inside out és molt complicat però encara ho és més si ho intentes amb una peli com El viaje de Arlo. Tècnicament és impecable, té els millors escenaris i fons que he vist mai, arribant a fer-me dubtar si el que estic veient és imatge real amb animació superposada. El disseny de personatges deixa força que desitjar però sembla que és el preu a pagar per infantilitzar uns personatges i fer-los agradables al públic més petit.

On El viaje de Arlo falla totalment és amb la història i els protagonistes. L’argument no deixa de ser el típic de superació infantil, personatge poruc i amb poques habilitats que es troba en una situació límit on ha de superar els seus límits i explorar tota la seva capacitat. Fins aquí tot bé. És maco ensenyar als nens i nenes que són capaços de qualsevol cosa però tampoc caldria traumatitzar-los per fer-ho. A El rey León en Mufasa mor davant d’en Simba, és un moment tràgic que sempre recordarem però abans i després tenim escenes per alleugerir aquest patiment, a Frozen els pares moren ofegats però al poc ja tenim una cançó animada per alegrar el moment. A El viaje de Arlo les desgràcies passen una darrere l’altra. No tens temps a recuperar-te de la mort del pare que l’Arlo es perd deixant la mare sola. Un cop superat això el veiem passant gana sota una intensa pluja per, a continuació, intentar escapar d’una riuada mortal. Sí, al final acaba bé però falta veure si els nens encara s’atreveixen a mirar la pantalla després de tot el que ha passat. D’acord que no hem de tractar els nens com imbècils però tampoc ens cal desesperar-los sense motiu.

dinosaur2
Els personatges tampoc se salven. L’Arlo i l’Spot són els dos personatges principals i els únics amb els quals s’han entretingut a donar-los certa personalitat, la resta es limiten a ser estereotips clàssics. Sense la gràcia que requereixen uns bons personatges secundaris.

Estic segur que els més petits de la casa s’ho passaran prou bé malgrat els plors que puguin passar durant la projecció però això no impedeix que El viaje de Arlo estigui molt per sota del que Disney-Pixar ens té acostumats.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda