Els increïbles 2

Han fet falta catorze anys per poder tornar a veure a la família Parr enfundar-se el vestit de superherois però us puc ben assegurar que l’espera a valgut la pena. No us enganyaré, sense desagradar-me no puc dir que sigui gaire fan de la primera entrega però aquesta m’ha guanyat des del primer minut amb el castell de Disney redissenyat per a l’ocasió.

Els increïbles 2 comença al punt just on va acabar la primera entrega, amb la família Parr totalment integrada a la societat després de vèncer en Syndrome i amb l’aparició d’un nou enemic que vol terroritzar la ciutat. Malgrat els esforços de la família d’herois, aquest aconsegueix escapar-se amb el botí i causant nombroses destrosses a la ciutat. Això provoca que els Parr es vegin obligats a començar de nou i mantenir-se a la clandestinitat. Una nova oportunitat s’obrirà per tots aquells que tinguin poders quan els germans Deavor posin la seva multimilionària companyia al servei d’una campanya de publicitat a favor de legalitzar els supers.

A Brad Bird se li va preguntar fa anys sobre una possible seqüela d’Els Increïbles i va assegurar que només es duria a terme, sempre que fos millor que l’original. L’espera ha sigut llarga però el realitzador no mentia i aquesta segona entrega superar de llarg la primera. L’argument és més adult però sense deixar de costat el públic infantil i els personatges tenen més profunditat. Els increïbles 2 van més enllà del que van anar a l’entrega anterior i fan una reinvenció del món dels superherois situant-los en un món més realista del que estem acostumats.

Després de dues incursions no fallides però si força fluixes al cinema amb actors reals, Bird torna al món que més coneix i domina, el de l’animació. El director i guionista de dues joies com El gegant de Ferro i Ratatouille signa amb Els increïbles 2 la seva millor pel·lícula fins al moment.

Igual que amb la primera entrega, Els increïbles 2 és una pel·lícula coral amb la família com a protagonista però amb un personatge que porta el pes principal de la història. Si a Els increïbles aquest personatge principal era Mr. Increïble (veu de Craig T. Nelson) en aquesta segona aquest paper recau sobre Elastigirl (veu de Holly Hunter). Aquest canvi de rol que no acostuma a ser habitual en el món dels superherois és una gran aposta per part del món de l’animació que el cinema d’acció real encara té una mica pendent. Tot i aquest repartiment de protagonismes el personatge que s’endú tota l’atenció és el petit Jack-Jack. Una de les millors i més divertides escenes de la pel·lícula té a veure amb el petit nadó i un ós rentador. Un dels millors moments que he viscut al cinema en molt de temps.

No és necessari aturar-se gaire a parlar de l’apartat visual de la pel·lícula. Els increïbles 2 és extraordinària i et fa pensar fins a on podrà arribar el cinema d’animació. Els personatges han mantingut el to cartoon que ja tenien a la primera entrega però amb un nivell de detall extraordinari i els escenaris  són d’un realisme aclaparador amb especial atenció al realisme de l’aigua.

En resum, Els increïbles 2, juntament amb Toy Story 2 i 3 són les úniques seqüeles realitzades per Pixar que són millors que l’entrega original. Tingueu petits o no, aneu-la a veure sense cap mena de dubte.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda