Els pingüins de Madagascar

penguins_portadaL’any 2005 Dreamworks va sorprendre amb Madagascar, una entretinguda pel·lícula sobre un lleó, una girafa, un hipopòtam i una zebra que volien escapar del zoo de Nova York per tornar a l’Àfrica. La peli va tenir prou èxit per a generar dues continuacions amb un nivell força inferior a l’original, Madagascar: Escape 2 Africa és molt fluixa, Madagascar 3: Europe’s most wanted és directament infumable però el que segurament no esperaven els seus creadors va ser que els protagonistes es veiessin eclipsats per quatre secundaris, concretament per quatre pingüins. Capità, Rico, Kowalski i recluta són quatre pingüins que viuen en el zoo de Nova York però que en realitat són un equip d’espies dedicats a salvar el món. Uns secundaris que donaven el contrapunt adult a una peli molt infantil però que es van acabar convertint en els preferits de grans i petits.

Els pingüins no només han continuant acompanyant els quatre protagonistes de Madagascar en les seqüeles, tenen la seva pròpia sèrie de televisió, videojocs i finalment se’ls ha fet justícia amb una peli per ells sols. Pingüins de Madagascar entreté, i molt. És una pel·lícula infantil que distreu els nens i fa riure els adults, a la meva sessió s’escoltaven més riure dels pares que dels petits. Dreamworks torna a fer allò que se li dóna tan bé de combinar humor infantil amb picades d’ullet als més grans  allunyant-se de l’espectacle de colors sense sentit que va resultar la darrera entrega de Madagascar.

Visualment no està al nivell de Pixar o Disney però s’ha diferenciat creant un estil propi que ja va marcar amb Madagascar. Lluny de voler retratar els animals de manera realista la saga s’ha caracteritzat per donar un toc més infantil als protagonistes jugant amb formes i angles rectes donant un aire de ninots de peluix als personatges. El mateix passa amb la part emocional de la pel·lícula, un tema que Dreamworks només ha aconseguit resoldre amb la magnífica Com ensinistrar un drac però que és el seu punt dèbil en la resta ( no negaré que les darreres pelis de Pixar també fallen molt per aquesta banda).

En definitiva, si teniu petits a casa Pingüins de Madagascar és una bona peli per anar a veure, s’ho passaran bé ells i us entretindreu molt vosaltres. Si no teniu petits i us agraden les pelis d’animació tampoc sortireu decebuts.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda