Els set magnífics

magnificentDefinir qualsevol cosa com a magnífica és posar d’entrada el llistó molt alt. Generes moltes expectatives i et quedes sense adjectius en el moment que surt una cosa millor. Més encara si vist el resultat més que magnífic, penses entretingut però tampoc n’hi ha per tant…

Si tens entre 35 i 45 anys i passaves els caps de setmana amb Tv3 segur que has vist Els set magnífics (John Sturges, 1960) de Yul Brynner. Durant una època era com Indiana Jones i Star Wars, la tenien posada en bucle. Reconec que recordo vagament el western i gens l’original de Kurosawa però si tinc la sensació de veure una aventura èpica que no m’he trobat a la versió d’Antoine Fuqua.

Els set magnífics d’Antonie Fuqua és una pel·lícula entretinguda i crec que el millor que puc fer és oblidar l’original i centrar-me en aquesta a l’hora de parlar-ne. Fuqua és un director que m’agrada però, curiosament, m’agraden més les seves pelis menys valorades que les més. M’encanten El rey Arturo, El tirador i Objetivo: La Casa Blanca però no em passa el mateix amb Training Day que és la seva peli més coneguda. Per mi El set magnífics estaria entremig d’aquestes.

magnificent2

Antonie Fuqua compleix com a director en les escenes d’acció però la pel·lícula perd una mica de ritme abans que comenci l’acció. Tenim una primera hora on es presenten els personatges i una mitja hora final on es resol el tiroteig final, el problema és la mitja hora entre un i l’altre.

magnificent4El set magnífics també pateix una rentada de cara amb els personatges passant pel filtre de la correcció política però lluny de quedar forçat o posat el calçador ajuda a enriquir la pel·lícula. Ara tenim una representació racial que no teníem abans i que permet crear personatges més variats i rics. El pes del repartiment el porten Denzel Washington, Chris Pratt i Ethan Hawke però els seus companys de càsting no es queden enrere. De fet m’encanta la presència de Vincent d’Onofrio, actor que m’encanta tot i les seves peculiaritats. Cada actor s’adapta molt bé al paper que li pertoca i sembla que és un vestit fet a mida per ells. Si ens ho mirem fredament només el personatge de Denzel Washington és el més neutre i que podria interpretar qualsevol altre actor amb carisma.

Els set magnífics d’Antonie Fuqua no són tan magnífics com diu el seu títol però són prou entretinguts com per convèncer en pantalla.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda