2

Elysium

elysium-posterN’havia escoltat moltes opinions i molt diverses, des de gent a qui li havia encantat fins a gent que la deixava per terra sense miraments. Així doncs em vaig presentar al cine sense una opinió molt formada de què veuria i, un cop acabada, puc dir que no m’estranya aquesta disparitat d’opinions. Mentre que el company amb qui vaig anar al cinema li va agradar a mi em va avorrir molt.

En un futur no molt llunyà el planeta Terra està superpoblat i la humanitat sobreviu com pot en un ambient hostil mentre un selecte grup viu en un ambient de luxe en una estació espacial anomenada Elysium. En un accident laboral en Max (Matt Damon) queda malferit i buscarà una forma desesperada d’arribar fins a Elysium per rebre tractament mèdic.

El primer problema que té la pel·lícula és la indecisió. A hores d’ara encara no tinc clar si es tracta d’un drama, una peli d’acció o una crítica social. Una pel·lícula pot tocar diversos gèneres però s’ha de definir en un i adaptar els altres. Elysium no ho aconsegueix. No aprofita les oportunitats per convertir-se en un film d’acció però tampoc és prou profunda per a ser una crítica social ni prou ben escrita per ser un drama.

elysium2
Si les escenes d’acció no ajuden a millorar el film, l’argument tampoc acompanya. Només cal dedicar cinc minuts a pensar ell que passa i veureu que no s’aguanta per enlloc. Com és possible que la defensa d’una instal·lació com Elysium depengui d’un agent destinat a la Terra, com pot aterrar una nau no identificada sense cap mena de problema, si la resistència té l’exosquelet preparat com és que no l’utilitza mai, i així un llarg etcètera.Punt positiu? La majoria de morts són unes divertides explosions que fan volar els personatges en petits fragments quan menys ho esperes.

soniabragaNo em queixaré dels actors, Jodie Foster està esplèndida però molt desaprofitada i el mateix passa amb Sharlto Copley. Per la seva banda Matt Damon segueix amb la mateixa expressivitat que ja tenia a “Good Will Hunting“, però amb menys cabells i la resta es limita a ser correcte.

Personalment molt avorrida i anys llum del que va ser Distric 9, l’òpera prima de Neill Blomkamp però com ja us he dit, Elysium navega entre els que no la suporten i els que s’ho passen pipa mirant-la.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

2 Comments

  1. Trobo molt fort que hi hagi tanta diferència d’opinions. Estic en el teu costat, tot i que trobo que la Foster dixa molt a desitjar.

    • Jo tampoc ho acabo d’entendre però bé, per gustos els colors 😉 Per mi el problema de la Jodie Foster és que està desaprofitada, el paper és molt llaminer però està poc desenvolupat i queda com un simple secundari.

Comments are closed.