0

Ernest & Celestine

ernest_posterÉs la tercera en discòrdia en la categoria de cinema d’animació dels premis Oscar 2014 (em nego a pensar que ningú es prengui seriosament les nominacions de Els Croods i Gru 2) però s’enfronta a dos gegants que li dificultaran molt (per no dir del tot) guanyar el premi.

Ernest & Celestine és diferent del cinema d’animació que estem acostumats a veure en gran pantalla. No és una peli de Disney que sempre intenta portar més enllà els contes de fades, no és de Pixar que busca la perfecció visual acompanyada d’una bona història ni és de Dreamworks, Blue Sky o altres companyies que intenten fer-se el seu lloc alternant gran pelis amb altres productes mediocres. Ernest & Celestine s’allunya del que busca el gran públic per explicar un conte com ens l’explicaven a nosaltres de petits o com ara expliquem nosaltres als nostres fills.

En una societat imaginaria els óssos i els ratolins comparteixen univers. Els primers viuen a la superfície i els altres sota terra. Des de ben petits als ratolins se’ls inculca el terror als óssos i el mateix passa a la superfície amb els ossets petits. La Celestine és una petita ratolina que té curiositat pel món de la superfície i es fa amiga de l’Ernest, un ós diferent de la resta. Junts comencen una amistat que canviarà la societat on viuen.

ernest

Ernest & Celestine s’allunya dels estàndards als que estem acostumats evitant la perfecció en el dibuix per mostrar-nos un traç més semblant a unes il·lustracions de conte animades que als espectacles visuals que ens ofereixen altres companyies. Tot en ella és un conte, l’argument, els personatges i, com ja he dit, l’estètica. La pel·lícula també va més enllà en el missatge que transmet a grans i petits. Ernest & Celestine no es queda en el típic missatge de ser feliç tal com ets (habitual en moltes produccions animades i present també en aquesta), ens transmet un missatge molt aplicable a la societat actual. Un missatge que ens explica com dues societats enemistades des de fa generacions descobreixen que, en realitat, no tenen motius per aquesta enemistat. Tot queda resumit en un diàleg que tenen la Celestine i un ós en un moment de la pel·lícula

– Què és el que més desitges, Celestine?
– Viure amb l’Ernest, el meu amic.
– Però l’Ernest és un ós. No et sembla estrany voler viure amb un ós?
– Perquè? Que no viu amb una óssa vostè?

Ernest & Celestine és una magnífica opció per petits i grans que, lamentablement, no és fàcil de trobar a les cartelleres (a Girona l’hem pogut gaudir gràcies al Cinema Truffaut).

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *