Escape Room

És difícil no veure Escape room com una posada al dia de Saw aprofitant l’èxit que tenen aquestes sales de joc arreu del món. El plantejament és el mateix, un grup d’estranys tancats en un lloc misteriós que es veuen obligats a superar un seguit de proves per intentar escapar. La principal diferència és que Escape Room intenta jugar amb el concepte dels jocs de Escape Room i Saw buscava més el concepte de tortura.

Sis desconeguts accepten participar en un joc de Escape Room en un intent de guanyar un important premi econòmic. Quan comença el joc s’adonaran que s’estan jugant la vida.

Escape Room comença bé tot i la seva manca d’originalitat, però es va desinflant a mesura que passen els minuts i intenta omplir un argument justet amb massa explicacions i justificacions. La pel·lícula comença aprofitant el tret diferencial dels jocs de Escape Room però ben aviat s’acaba convertint en una altra cosa i deixa de costat els trencaclosques i els enigmes per anar fent avançar el temps intentant buscar un final que resulta ser tan absurd com innecessari. La manca de força de la idea original s’intenta compensar explicant el passat dels personatges, un passat que interessa poc i aporta menys. Aquesta necessitat de lligar-ho tot i voler explicar-ho tot en pel·lícules que no ho necessiten és totalment inútil i em provoca bastant rebuig.

La falta d’originalitat en el guió també queda demostrat en els protagonistes. Ens trobem davant de sis personatges totalment plans que es limiten a passejar per la pel·lícula a l’espera que sigui el seu moment de morir. Costa decidir quin vols que sigui el primer a fer-ho.

Escape room deixa perdre una bona oportunitat per explotar una idea que pot treure més suc. Comença com un entreteniment senzill però acaba avorrint en excés. Si us interessa aquest estil no perdeu el temps amb Escape Room, feu un cop d’ull a la primera Saw o la magnífica Cube i quedareu molt més satisfets.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda