Fast & Furious. Hobbs and Shaw

Si fa 18 anys algú ens hagués dit que una petita pel·lícula d’acció com ‘The fast and the furious‘ es convertiria en una saga de vuit pel·lícules i un spin-off molts ens hauríem fotut a riure. La peli era entretinguda i la química entre els dos protagonistes evident, però la cosa no semblava anar més enllà, i menys encara quan les dues següents entregues anaven perdent els protagonistes principals. Tot va canviar el 2009 quan Vin Diesel i Paul Walker tornaven a la saga i li donaven una segona oportunitat que ningú va voler desaprofitar. Si us interessa saber més sobre el món de Fast & Furious, us deixo l’enllaç a un gran article que va escriure en Jacint Casademont i que repassa la història de la saga.

Una poderosa corporació busca un virus capaç d’eliminar objectius segons el seu codi genètic. En Luke Hobbs (Dawyne ‘The Rock’ Johnson) i en Deckard Shaw (Jason Statham) hauran d’oblidar les seves diferències i treballar junts per evitar que l’aconsegueixin. Davant seu es trobaran un antic company d’en Shaw que s’ha sotmès a millores cibernètiques (Idris Elba).

Fa molts anys que el nom Fast and Furious va lligat a la paraula espectacle. Cada entrega vol anar més enllà que l’anterior i oferir-nos l’explosió més gran, la baralla més espectacular i la carrera més intensa. Hobbs and Shaw no es queda enrere i segueix aquesta filosofia però afegint un retorn als orígens de la saga que no és més que oferir-nos un buddy movie clàssica. Tots aquells que critiquen aquest spin-off per allunyar-se de l’esperit de Fast and furious no semblen recordar on i com va néixer aquesta saga. Hobbs and Shaw és l’entrega que més recupera la idea original però sense oblidar l’espectacularitat que ha caracteritzat les últimes pel·lícules.

Fast & Furious. Hobbs and Shaw ve per unir-se a una llarga llista de pel·lícules amb títols com Arma Letal, Tango y Cash o Bad Boys. Es basa en l’esquema clàssic de buddy movie però inflada d’esteroides.

A The fate of the furious (Fast & Furious 8) vam descobrir una gran química entre Dwayne Johnson i Jason Statham, una química que es manté en aquesta nova entrega i que converteix una pel·lícula d’explosions i acció espectacular en quelcom més. Hobbs and Shaw no seria el mateix sense els seus dos protagonistes i la connexió que es respira entre ells. Aquesta química és la clau de l’èxit d’aquestes pel·lícules i que les fan anar més enllà del simple cinema d’acció. La connexió que es respira entre ells s’encomana i es veu reforçada pel gran treball dels actors secundaris amb una brillant Vanessa Kirby que és capaç d’eclipsar els dos musculats protagonistes en certs moments i un imponent Idris Elba que aporta personalitat i força a un gran adversari. Fins i tot Helen Mirren s’apunta a la festa repetint el seu personatge de l’entrega anterior.

Fast & Furious. Hobbs and Shaw és espectacle, diversió i entreteniment. Una magnífica manera de desconnectar durant dues hores i passar-s’ho d’allò més bé amb escenes d’acció espectaculars, humor senzill i acció trepidant. Quan vas a veure una pel·lícula així has de ser conscient de quin tipus de pel·lícula et trobaràs i Hobbs and Shaw compleix i supera totes aquestes expectatives.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda