Feliz día de tu muerte

No és el mateix tenir una bona idea que saber explicar-la, implementar-la i justificar-la. Aquest és el principal problema de Feliz día de tu muerte, un thriller de terror amb tocs d’humor que parteix d’una bona idea però al que li falta definició i un bon final.

La Theresa “Tree” Gelbman (Jessica Rothe) és una jove estudiant universitària irresponsable i egoista a la qual li encanten les festes, la beguda i els nois. La nit del seu aniversari, un estrany emmascarat l’assassina a sang freda. En comptes de morir, la Tree desperta el mateix matí i repeteix dia fins que torna a morir per culpa del mateix assassí. A partir d’aquí entra en un bucle on cada nit pateix un intent d’assassinat, el seu objectiu serà evitar-ho.

Com he comentat a la introducció el primer problema que pateix Feliz día de tu muerte és la poca definició. El primer quart de pel·lícula comparteix els estàndards de tot slasher; joves amb les hormones disparades, uns tocs d’humor, una noia jove, un assassí emmascarat, silenciós i un pèl sapastre que a vegades ens recorda en Ghostface de Scream i la suficient tensió per generar interès. Però tot això es va perdent a mesura que el guió necessita concretar la trama i és incapaç de fer-ho. A Feliz día de tu muerte li falta sang i mala llet per ser un slasher digne, li falta humor i originalitat per ser una bona comèdia i, sense cap mena de dubte, li falta guió per ser una bona pel·lícula.

Aquesta manca de desenvolupament de la idea principal es nota principalment en el tram final de la pel·lícula i en la seva conclusió. Si l’argument principal ja gira al voltant d’una premissa fantàstica, el final no encaixa ni fent ús de tota la imaginació de l’espectador. Ni tan sols la idea és original, a ningú se li escapava que la premissa principal bevia d’Atrapado en el tiempo amb Bill Murray però Feliz día de tu muerte ni tan sols és capaç d’utilitzar això per fer un homenatge original. L’única referència és una broma infantil i estúpida que hauria de ser motiu suficient perquè el guionista no torni a treballar mai més.

Tampoc les interpretacions serveixen per elevar una mica la pel·lícula. Jessica Rothe no només comparteix una semblança espectacular amb una jove Blake Lively, també comparteix amb ella el seu talent per la interpretació. La resta no va més enllà d’un grup de joves actors buscant la seva oportunitat però que no destacarien ni en una producció de The Asylum.

Feliz día de tu muerte no és tan dolenta com es vol presentar ni tampoc tan fresca com semblava indicar el tràiler però si és una decepció si tenim en compte el nivell al qual ens té acostumats Blumhouse Productions.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda